Yön yli pizzataikina

Tuotteet saatu näytteenä: Lejos

Pizzaa pizzakiven päällä paistumassa grillissä

Mitä ruokaa söisit koko loppuelämäsi, jos voisit valita vain yhden ruokalajin? Minun ehdoton valintani olisi pizza. Olen kirjoittanut aiemmin pari eri tekstiä pizzasta eli grillipizza-ohje sekä nopea pizzakastike. Tällä kertaa keskityn taikinaan ja alta löytyy ohje yön yli pizzataikinaan. Hiivaa tähän taikinaan tulee todella vähän ja kohotus tapahtuu jääkaapissa. Näin saat taikinasta ihanan kimmoisan ja ennen kaikkea hyvän makuisen. Hyvää pizzaa tehdessä on tärkeää, että seuraavat asiat ovat kunnossa: laadukkaat hienoksi jauhetut pizzajauhot (esimerkiksi Hungry Chef tai muut 00 -pizzajauhot), pizzakivi sekä kuuma uuni tai grilli.

Kinkku-ananaspizza


Yön yli pizzataikina
4 pizzaa

6 dl jauhoja (Hungry Chef tai muita 00 -pizzajauhoja)
1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2,5 dl kylmää vettä
0,5 dl oliiviöljyä

Sekoita hiiva ja suola jauhoihin. Lisää vesi ja alusta taikina kunnolla. Lisää lopuksi oliiviöljy ja jatka vielä hetki vaivaamista. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele niistä pallot. Laita taikinapallot lautaselle ja peitä muovikelmulla. Nosta lautanen jääkaappiin yöksi.

Pizzassa kannattaa käyttää erityisen hienoja 00-jauhoja


Seuraavana päivänä leivo pizzat jauhotetulla pyödällä. Täytteet voit valita makusi mukaan, mutta tällä kertaa ajattelin ottaa riskin ja mahdollisesti suututtaa kaikki italiaisen pizzan ystävät. Laitoin näihin pizzoihin täytteeksi Hungry Chefin tulisempaa Diavola pizzakastiketta, Lagom käyttövalmista kanasäilykettä, ananasta, homejuustoa ja mozzarella-juustoraastetta. Sekä pizzakastike että kanasäilyke olivat minulle uusia tuttavuuksia ja ananas ei mielestäni pizzaan kuulu. MUTTA kun nämä kaikki ainekset yhdisti, niin pizzasta tuli oikeasti todella hyvää. 

Hungry Chefiltä löytyy maukkaita pizzakastikkeita valmiina, jos et malta tehdä kastiketta itse

Lagomin säilykkeenä myytävä kanafile on nopeasti täyte esimerkiksi pizzaan


Paista pizza kuumassa uunissa tai grillissä pizzakiven päällä. Lämpöä saa olla vähintään 250 astetta ja  tällöin pizzaa paistetaan vain muutama minuutti kunnes pohja on saanut väriä.

Ja pizzan päälle sopii tietenkin valkosipuli, jonka teen siten, että pilkon valkosipulin kynnet aivan pieneksi hakkelukseksi ja lisään sekaan laadukasta oliiviöljyä. 

Valkosipulimurska pizzan päälle täydentyy hyvällä oliiviöljyllä

Kommentit

Lähetä kommentti

Blogin luetuimmat jutut