Grillipizza

Kaupallinen yhteistyö: Oy Carlson
Pizzaa grillistä


Grillissä saa tehtyä huippuhyvää rapeapohjaista pizzaa pizzakiven avulla. Pizza on siitä hyvää ruokaa, että siihen käy täytteeksi melkein mitä tahansa, mitä sattuu kaapista löytymään. Parhaan pizzan saat, kun et laita liikaa täytteitä ja käytät laadukkaita raaka-aineita. Tomaattikastikekin valmistuu kuin itsestään pizzataikinan kohotessa.

Emile Henryn pizzakivi





Sain Carlsonilta testiin Emile Henryn pizzakiven. Tätä pizzakiveä voi käyttää sekä grillissä että tavallisessa uunissa. Kivi on keraaminen ja se kestää jopa 480 asteen lämpötilan. Minusta tämän kiven parhaita ominaisuuksia on se, että sen voi pestä paistamisen jälkeen astianpesukoneessa.












Grillipizza
2 pyöreää pizzaa

Pohja:
1,5 dl kädenlämpöistä vettä
1/3 pkt hiivaa
½ tl suolaa
ripaus sokeria
4-5 dl vehnäjauhoa tai mieluiten hienoa 00-vehnäjauhoa
2 rkl oliiviöljyä
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola sekä sokeri. Alusta mukaan jauhot pienissä erissä ja lisää loppuvaiheessa oliiviöljy. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla noin tunti.

Parhaita pizzajauhoja ovat hienot 00-vehnäjauhot

Tomaattikastike:
oliiviöljyä
sipulia
valkosipulinkynsi
tomaattipyrettä
tomaattimurskaa (esim. Mutti)
sokeria
suolaa
chiliä
mustapippuria

täytteiksi esimerkiksi:
mozzarella-juustoa
tomaattia
herkkusieniä
parmankinkkua
chorizo-makkaraa
pepperonia
punasipulia
chiliä
rucolaa

Kuullota oliiviöljyssä pilkotut sipulit ja lisää mukaan tomaattipyrettä. Sekoita mukaan tomaattimurska ja anna kiehua matalalla lämmöllä noin vartin verran. Mausta lopuksi kastike suolalla, sokerilla, chilillä ja pippurilla.
Laita pizzakivi grilliin lämpenemään.
Kauli taikinasta kaksi pyöreää pohjaa ja levitä päälle tomaattikastike. Laita seuraavaksi mozzarella-juuston viipaleet ja täytä haluamillasi täytteillä. Paista kuumassa grillissä pizzakiven päällä noin 10-15 minuuttia.


Hyviä täytteitä pizzaan ovat esimerkiksi herkkusienet, tomaatti, punasipuli ja chili


Tässä pizzassa täytteinä herkkusieniä sekä tomaattia ja paistamisen jälkeen pizzan päälle on laitettu parmankinkkua ja rucolaa


Kommentit

  1. Miten siirrät täytetyn raa'an pizzan kuuman pizzakiven päälle grilliin ilman että pizza hajoaa tai näpit palaa..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Se onnistuu pizzalapion avulla, kun taikinan koostumus on hyvä, täytteitä ei ole liikaa ja lapiolla on vähän jauhoja. Ja sitten vaan harjoitusta 😁

      Poista

Lähetä kommentti

Blogin luetuimmat jutut