Intian herkkuja - Kanakorma, naan leipä ja raita

Kanakorma, naan leipä ja raita

Yksi suosikkiruoistani lauantai-iltoihin on jo kauan ollut kanakorma riisin kanssa sekä naan leipä raita-kastikkeen kanssa. Tässä ruoassa on mahtavasti makuja ja tuoksuja, mutta liian tulista se ei ole. Alla olevassa ohjeessa on hurja määrä erilaisia mausteita, mutta jos sinulta puuttuu joku noista, niin se ei haittaa ja sen voi jättää huoletta pois. Laitat sitten muita mausteita vähän enemmän.

Upeita tuoksuja ja makuja kanakorman mausteseoksessa

Raita-kastike

1 pieni porkkana
10 cm:n pätkä kurkkua 
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl suolaa
1/4 tl kardemummaa
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl juustokuminaa
2 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl minttua hienonnettuna
mustapippuria

Raasta porkkana ja kurkku. Purista kurkusta neste pois ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita raita maustumaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Raita-kastike

Naan leipä
6 kpl

1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl maitoa
1/4 pkt hiivaa
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
50 g voita
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl paprikajauhetta

Sekoita jogurtti ja maito keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna sekaan hiiva ja lisää suola sekä sokeri. Alusta jauhot seokseen. Sulata voi ja kaada siitä puolet taikinan sekaan. Säästä loput voisulasta leipien voitelua varten. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Lämmitä uuni 275 asteeseen. Jos sinulla on pizzakivi, niin laita se uuniin lämpenemään. Jaa taikina kuuteen osaan ja kaulitse niistä jauhotetulla pöydällä pitkulaisia leipiä. Paista leipiä kuumalla pizzakivellä tai uunipellillä noin 5-7 minuuttia. Voitele uunista otetut leivät voisulalla, johon on sekoitettu valkosipulijauhetta ja paprikajauhetta. Laita leivät liinan alle vetäytymään, jotta ne säilyvät pehmeinä. Nauti raita-kastikkeen kanssa.

Naan leipä


Kanakorma
4 annosta

1/2 rkl kuivattua korianteria
1/2 rkl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl currya
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl jauhettua neilikkaa

1 iso sipuli
400 g kanan fileeleike
70 g tomaattipyrettä
1 tlk kookosmaitoa
2 dl kermaa
1/2 dl mantelijauhetta
2 tl ruokosokeria
1 tl suolaa

1 dl cashewpähkinöitä

Paista mausteseosta hetki öljyssä miedolla lämmöllä, varo ettei seos pala. Pilko sipuli ja lisää ne pannulle. Kuullota sipulia hetki ja lisää sitten kuutioitu kana. Lisää sekaan tomaattipyree, kookosmaito, kerma ja mantelijauhe. Mausta sokerilla ja suolalla. Anna kiehua noin 30-40 minuuttia kunnes kana on kypsää. Paahda cashewpähkinöitä hetki kuumalla pannulla ja lisää ne lopuksi valmiin kastikkeen joukkoon. Tarjoile kanakorma riisin kanssa.


Kanakorma cashewpähkinoillä


Kommentit

Blogin luetuimmat jutut