Halloumipita airfryerillä

Ostin edullisen airfryerin eli kiertoilmakypsentimen jo ajat sitten, mutta vasta nyt tein tänne blogiin ensimmäisen ohjeen, jossa käytetään erityisesti airfryeria. Laite on ollut minulla välillä pitkään käyttämättä, mutta nyt innostuin kokeilemaan sitä halloumijuuston kypsentämiseen. Tästä inspiroituneena teinkin halloumipitan, jossa täytteenä on leivitetyn halloumin lisäksi kurkku-valkosipulikastiketta, pikamarinoitua punakaalia sekä salaattia, sipulia ja tomaattia. Tästä tuli todella herkullinen streetfood -henkinen annos, joka sopii myös kasvisruokavalioon.

Halloumipita paperikääreessä

Halloumipita
4 annosta

Leivitetyt halloumikuutiot
200 g halloumijuustoa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl savustettua paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta

Paloittele halloumi pieniksi kuutioiksi. Riko yhdelle lautaselle kananmuna ja sekoita se. Mittaa toiselle lautaselle korppujauho ja sekoita kolmannelle lautaselle vehnäjauho sekä mausteet sekaisin. Pyörittele halloumikuutiot ensin vehnäjauhoseoksessa, seuraavaksi kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Nosta tämän jälkeen kuutiot airfryeriin ja paista niitä 200 asteessa noin 10-15 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut ja rapea.


Kolme lautasta, joilla leivitysaineet


Airfryerin kori, jossa näkyy halloumikuutiot


Kurkku-valkosipulikastike
200 g ranskankermaa
1/2 limen mehu
10 cm kurkkua
1 valkosipulin kynsi
suolaa
pippuria

Raasta kurkku ja purista siitä neste pois. Raasta valkosipulin kynsi ja sekoita se ranskankermaan. Sekoita kaikki loput ainekset keskenään ja anna kastikkeen maustua hetki jääkaapissa.

Kastiketta kulhossa



Pikamarinoitu punakaali
100 g punakaalia
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
3 rkl punaviinietikkaa

Suikaloi kaali ja laita kaikki ainekset tiiviiseen kannelliseen purkkiin. Ravista purkkia voimakkaasti pari minuuttia ja anna sitten kaalin maustua hetki.

Punakaalia kulhossa



valmiita pitaleipiä
salaattia
1 tomaatti
1 pieni sipuli
chilikastiketta, esim. Srirachaa

Lämmitä pitaleivät, täytä ne ja nauti!

Halloumipita kääreessä





Kommentit

Blogin luetuimmat jutut