Smash burger - Paras burger

Burgerit ovat jo pitkään olleet yksi lempparigrillattaviani ja nyt tähän löytyi vielä yksi uusi tulokulma, joka tekee burgerista entistäkin herkullisemman. Smash burgerin idea on pihvi, joka prässätään kovalla paineella kuumaa parilaa tai pannua vasten. Tämä saa aikaan Maillard-reaktion eli mahtavan rapean paistopinnan pihviin. Minun mielestäni smash burger kannattaa pitää mahdollisimman yksinkertaisena ilman turhia kikkailuja, jolloin pihvi oikeasti maistuu.





Smash burger
2 annosta


Sitruunainen majoneesi
1 dl valmista majoneesia
1 tl valkosipulijauhetta
2 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
mustapippuria
chilijauhetta 

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa.


Ginimaustetut punasipulit
1 punasipuli
1 rkl voita
ripaus sokeria
2 rkl giniä

Suikaloi sipuli renkaiksi ja kuullota niitä pannulla voissa. Lisää sokeri ja anna karamellisoitua matalalla lämmöllä. Kaada lopuksi gini pannulle.





Pihvit
1 keltasipuli
400 g rasvaista naudan jauhelihaa (vähintään 20% rasvaa)
suolaa
mustapippuria
Monterey Jack tai Cheddar juustoa

2 sämpylää (mielellään briosseja)
salaatinlehtiä
tomaattia
suolakurkkua

Pilko sipuli suikaleiksi ja muotoile jauhelihasta neljä palloa. Kuumenna parila tai pannu kuumaksi ja nosta sitten jauhelihapallo pannulle. Paina pallo pihviksi esimerkiksi lastan tai kattilanpohjan avulla. Kannattaa laittaa väliin leivinpaperia ja käyttää painamisessa reilusti voimaa. Paina pihviä noin 10 sekuntia. Lisää sitten pihvin päälle suolaa ja pippuria sekä reilusti sipulisuikaleita. Käännä pihvi varovasti lastan avulla siten, että sipulit jäävät pannua vasten. Lisää myös toiselle puolelle hieman suolaa ja pippuria sekä lopuksi juustoviipale. Anna paistua hetki kunnes pihvit ovat kypsiä, mutta silti mehukkaita.






Paista sämpylöitä hetki pannulla. Levitä pinnoille majoneesia ja kokoa burgerit. Nauti!



Kommentit

Blogin luetuimmat jutut