Molekyylimuna

Kananmunasta saa näyttävän annoksen sirkulaattorin avulla


Molekyyligastronomiaa hyödyntämällä voit tehdä tyylikkään annoksen ihan tavallisesta kananmunasta. Helpoimmin tämä annos onnistuu sirkulaattorin kanssa, sillä veden lämpötila täytyy saada pidettyä tarkalleen 68 asteessa.



kananmuna
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria



Lämmitä vesi sirkulaattorilla tasan 68 asteeseen (lämpötila on tarkka, jotta keltuainen hyytyy oikein, mutta valkuainen ei). Kypsennä kokonaisia kananmunia vesihauteessa 45 minuuttia. 

Kuori kananmuna ja ota löysä valkuainen talteen. Puhdista keltuainen vesihanan alla ja laita se sivuun. Paista valkuaiset pannulla ja nosta lopuksi tarjolle siten, että keltuaispallo on paistetun valkuaisen päällä. 

Mausta suolalla sekä pippurilla ja koristele ruohosipulisilpulla.

Kommentit

Blogin luetuimmat jutut