Marenkipannacotta

Marenkipannacottassa perinteinen pannacotta kuorutetaan marjoilla ja marengilla. Marenki kypsennetään kaasupolttimon avulla. Tähän näyttävään, mutta helppoon jälkiruokaan käy marjojen lisäksi myös hedelmät. 


Marenkipannacotta


3 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
n. 200 g tuoreita marjoja tai hedelmiä
2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Mittaa kattilaan maito, kerma ja sokerit. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, niin kauan kunnes seos kiehahtaa. Ota kattila pois liedeltä ja purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatelehdet yksi kerrallaan maito-kerma-seokseen koko ajan sekoittaen. Kaada seos annosmaljoihin tai pieniin laseihin ja nosta ne hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Levitä marjat tai hedelmän palat maljoihin pannacottan päälle.
Riko huoneenlämpöiset kananmunat ja erottele niistä valkuaiset. Vatkaa valkuaisia ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Marenki on valmista kun se on kiiltävän valkoista ja niin paksua, että se ei valu kulhosta pois. 

Siirrä marenkivaahto pursotuspussiin ja pursota se marjojen päälle. Paahda marengin pintaa varovasti kaasupolttimella.

Kommentit

Blogin luetuimmat jutut