Rapeat perunalohkot ja savupaprikamajoneesi

Näiden rapeiden perunalohkojen valmistaminen vaatii hieman vaivaa, mutta se todellakin kannattaa. Perunat sopivat hyvin lisukkeeksi tai jopa ihan sellaisenaan naposteltaviksi. Perunat nautitaan savupaprikamajoneesin kanssa, johon löytyy ohje jutun lopusta. Salaisena aseena tässä ohjeessa on perunoiden keitinveteen lisättävä ruokasooda, joka rikkoo perunoiden pintaa. Tästä syystä perunat paistuvat erittäin rapeiksi kiertoilmauunissa.



8 perunaa

1 rkl suolaa

1/2 tl ruokasoodaa

1/2 dl oliiviöljyä

3 valkosipulinkynttä

muutama rosmariininoksa

mustapippuria

suolaa

ruohosipulia


Kuori perunat ja lohko ne neljään osaan. Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää kiehuvaan veteen suola ja ruokasooda. Lisää perunat ja keitä kypsiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja silppua rosmariini. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota siinä valkosipuli sekä rosmariini. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen kiertoilmatoiminnolla.

Kun perunat ovat kypsiä, niin kaada vesi pois ja kuivata perunoita hetki. Siirrä perunat kulhoon ja siivilöi niiden päälle oliiviöljy. Laita siivilään jääneet valkosipuli ja rosmariini talteen. Lisää vielä suolaa ja mustapippuria perunoihin ja levitä ne uunipellille. Paista perunoita kiertoilmalla 225 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Kääntele perunoita kesken paiston, jotta paistopinnasta tulee tasainen.

Siirrä valmiit perunat kulhoon ja kaada päälle kuullotettu valkosipuli ja rosmariini sekä silputtu ruohosipuli.

Nauti majoneesin kanssa!


Savupaprikamajoneesi

1,5 dl majoneesia

1 tl savupaprikajauhetta

1 tl lime-mehua

ripaus suolaa

mustapippuria


Sekoita savupaprikajauhe ja lime-mehu sekaisin majoneesin kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta majoneesi maustumaan jääkaappiin.

Nauti dippi perunalohkojen kanssa!






Kommentit

Blogin luetuimmat jutut