Nauris-tzatziki
Hakurei mininauris |
Hakureinauris on minikokoinen ja etenkin Japanissa suosittu naurislajike. Hakurei on maultaan tavallista naurista miedompi ja mehukkaampi. Tämä naurislajike sopiikin hienosti tzatzikin raaka-aineeksi korvaamaan perinteisen kurkun, joten tässä ohje uuteen versioon loistavasta kastikkeesta. Tzatziki sopii hyvin esimerkiksi grillatun kanan tai lihan kastikkeeksi.
Hakurei nauris on väriltään vaaleampi kuin tavallinen nauris |
Nauris-tzatziki
6 kpl hakurei mininauriita
1 dl ranskankermaa
1 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
2 rkl majoneesia
1/2 sitruunan mehu
2 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
Raasta nauriit ja purista niistä ylimääräinen neste pois. Hienonna valkosipulin kynnet pieniksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia ennen tarjoilua.
Mausta kastike mustapippurilla ja suolalla |
Kommentit
Lähetä kommentti