Maailman paras ruokakauppa

Järvenpään Citymarketin tunnelmallinen valaistus


Tämän poikkeuksellisen kesän yksi lomamatkoista suuntautui minulla viime vuonna maailman parhaaksi ruokakaupaksi valittuun kauppaan. Tämä kauppahan on Järvenpään Citymarket, josta kauppias Markku Hautala on luonut tällaisen ruokaharrastajan pyhiinvaelluskohteen. Parhaan ruokakaupan valitsee brittiläinen kaupan alan tutkimusorganisaatio IGD ja kyseessä oli ensimmäinen voitto Pohjoismaihin. 

Kaupan hienous perustuu ehdottomasti näyttäviin esillelaittoihin ja tunnelmalliseen ilmapiiriin, joka on tehty valaistuksella ja tummilla puun sävyillä. Valikoimat ovat laajat ja kaupasta löytyy paljon erikoisuuksia, joita ei monesta kaupasta löydy. Hienointa mielestäni olivat hedelmä- ja vihannesosasto sekä juomaosasto, jossa kummassakin oli todella laajat valikoimat. Toinen isoa asia, joka nostaa kaupan kärkeen, on ehdottomasti sen oma ruokavalmistus eli esimerkiksi sushi, pizza ja gelato, joita kaikkia tuossa kaupassa valmistetaan alusta alkaen.

Pienpanimo-oluita kylmäkaapissa


Maitohylly


Mehubaari


Raakakypsytyskaappi


Kuuluisinta kaupassa on tietenkin sushi, joka oli mielestäni kyllä parasta sushia, jota olen koskaan syönyt. Erinomaista sushista tekee tinkimätön laatu sekä erinomaiset raaka-aineet. Sushit ovat aina tuoreita eivätkä ne seiso tiskissä kuin keskimäärin vajaa 15 minuuttia ja esimerkiksi riisi tuodaan Japanista. 

Sushi-buffet

Kaupasta löytyi toki runsaasti sushiin liittyviä tuotteita ja erityisesti silmiini osui aivan loistava soijakastike sekä aito wasabitahna tuubissa. Tähän huomiona, että suurin osa wasabista ei ole oikeasti wasabia vaan värjättyä piparjuurta.

Aitoa wasabia sekä soijakastiketta


Kaupan toinen erikoisuus on pizzeria, jossa tehdään napolilaista pizzaa. Pizzat valmistetaan kaupan ravintolassa alusta alkaen itse ja tykkäsin kyllä pizzasta. Pizzerian yhteydessä on pieni ravintolanurkkaus pöytineen, mutta se olisi saanut olla vähän suurempi ja siistimpi ruoan laatuun verraten, sillä nyt se oli tyypillinen markettikahvila pöytineen. 


Pizza Margherita


Kannattaa ehdottomasti poiketa Järvenpäässä ohikulkumatkalla ja käydä nauttimassa vaikka lounassushit ja ostaa kaappiin mielenkiintoisia elintarvikkeita. Minulle tuli kaupassa tunne kuin olisi ollut ulkomailla, sillä yksi matkojeni harrastus on käydä aina ihmettelemässä paikallisissa ruokakaupoissa.



Kommentit

Blogin luetuimmat jutut