Bavette - Parasta grillistä


Grillattua bavettea ja sriracha-majoneesia


Bavette oli minulle aiemmin tuntematon lihan osa. Kyseessä on naudan kyljestä leikattava lihanosa, joka on tutumman flank steakin viereinen lihas. Bavette on isosyinen, murea ja maukas liha, joka sopii parhaiten kypsennettäväksi kuumassa grillissä. Bavettea ei löydy vielä ihan joka kaupasta, joten jos ostat sitä suoraan tilalta, niin kannattaa varmistua, että liha on raakakypsytetty.

Bavette kannattaa ottaa huoneen lämpöön pari tuntia ennen grillausta. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja kuumenna grilli kuumaksi suoralle lämmölle. Mausteeksi bavetteen riittää pelkästään suola ja pippuri.

Bavetteen riittää mausteeksi suola ja pippuri


Suolat saatu näytteenä: Culinaristit.com
Minä maustoin bavetten ennen grilliin laittamista pippurilla ja Barbecue & Red Meat -mineraalisormisuolalla. Tämä tuote sisältää suolan lisäksi valkosipulia, paprikaa, cayennepippuria ja ruokosokeria, jotka kaikki yhdessä antavat loistavaa makua liharuoille. Tämä suola ja iso valikoima muita erilaisia suolatuotteita löytyy Culinaristit.com -verkkokaupasta, joten kannattaa käydä katsomassa mikäli kaipaat uusia makuvivahteita ruokiisi.

Bavettea grillataan kuumassa grillissä vain pari minuuttia puoleltaan


Bavettea grillataan vain 2-3 minuuttia puoleltaan ja sen jälkeen se otetaan pois, kääritään folioon ja annetaan tasaantua noin 10 minuuttia. Bavettea ei saa kypsentää liikaa, jottei se kuivu ja muutu sitkeäksi.

Lisukkeeksi grillasin parsaa ja varsikukkakaalia, joiden pintaa ruiskutin tyffelillä maustettua nestemäistä suolaa. Muina lisukkeina tarjosin sriracha-majoneesia sekä pikkelöityä porkkanaa ja sipulia.

Tuoretta parsaa maustettua tryffelin makuisella suolalla


Bavetten lisukkeena on grillattua parsaa ja varsikukkakaalia sekä pikkelöityä porkkanaa ja sipulia ja sriracha-majoneesia

Kommentit

Blogin luetuimmat jutut