Toast skagen ja viinisuosituksena Grauer Burgunder Trocken
Toast skagen |
Viini saatu näytteenä: Solera Finland Oy
Fritz Walter Grauer Burgunder Trocken 2019 on Alkon valikoiman uutuuksia. Kyseessä on saksalainen kuiva valkoviini, jonka mausta löytyy esimerkiksi keltaluumua, persikkaa ja sitrusta. Viini soveltuu hyvin esimerkiksi kala- ja äyriäisruokien seuraksi, joten tein viinin kaveriksi täyteläisiä Toast skageneita eli katkarapuleipiä. Tässä ohjeessa leipien päälle tulee perinteisen katkaraputahnan lisäksi avokado- ja retiisiviipaleita ja lopuksi leipä koristellaan kirjolohen mädillä. Toast skagen soveltuu joko alkupalaksi tai vaikka salaatin kanssa pääruoaksikin, mutta varaa silloin 2-3 leipää per henkilö.
Toast skagen
10 annosta
ohuita viipaleita ruisleipää tai maalaisleipää
1 avokado
2 retiisiä
200 g kuorittuja katkarapuja
3 rkl tuoretta tilliä
1 pieni punasipuli
1 dl ranskankermaa
1 dl majoneesia
1 tl dijon-sinappia
1 rkl sitruunan mehu
ripaus suolaa
mustapippuria
mätiä
tilliä
sitruunalohkoja
Sulata katkaravut ja valuta niistä ylimääräinen neste. Sekoita kulhossa ranskankerma, majoneesi ja sinappi. Silppua sipuli ja tilli ja lisää ne kulhoon. Lisää katkaravut ja mausta seos sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Paahda leipäviipaleita hieman leivänpaahtimessa tai paistinpannulla. Nosta leivälle katkarapuseosta ja avokado- tai retiisiviipaleita ja koristele leivät mädillä ja tillillä. Tarjoa lisäksi sitruunalohkoja.
Toast skagen lisättynä retiisi- ja avokadoviipaleilla |
Kommentit
Lähetä kommentti