Pak Choi - Salaattia kolmella tavalla

Salaatit saatu näytteenä Järvikylältä

Grillattua Pak choita

Pak choi on herkullinen ja monikäyttöinen salaattilajike, joka tunnetaan myös nimellä paksoi tai pinaattikiinankaali. Pak choita käytetään paljon aasialaisessa keittiössä ja se sopii erinomaisesti esimerkiksi wokkeihin ja salaatteihin. Minä käytin Pak choita kolmella eri tavalla eli grillasin halkaistuna, paistoin salaatinlehtiä pannulla ja tein vihersmoothien. Alta löydät ohjeet kaikkiin näihin herkkuihin. Ja lisää ohjeita löytyy Järvikylän nettisivuilta.



Grillattua Pak choita
2 annosta 

öljyä
1 chili
2 valkosipulinkynttä
2 rkl valkoviini- tai riisiviinietikkaa
2 rkl soijaa
1 rkl seesamiöljyä
ripaus sokeria

1 Pak choi salaatti


Pilko chili ja leikkaa valkosipulinkynnet pieneksi. Kuullota chili ja valkosipuli kattilassa pienessä määrässä öljyä, mutta varo ettei valkosipuli pala. Lisää kattilaan etikka, soija ja seesamiöljy sekä ripaus sokeria. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.

Halkaise Pak choi salaatti pitkittäin ja grillaa se kuumalla parilapannulla tai grillissä. Grillaa pari minuuttia ja käännä salaattia. Sivele salaatin päälle kastiketta ja tarjoile heti lämpimänä esimerkiksi grillatun kanan lisukkeena.


Grillattua Pak choita, grillattua kanaa ja aiolia


Paistettua Pak choita
2 annosta

1 Pak choi salaatti
1/2 chili
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Pilko chili ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa salaatista kova kanta pois ja irrottele lehdet toisistaan. Muista huuhtoa salaatti. Kuumenna oliiviöljy pannussa ja kuullota chili ja valkosipuli. Lisää pannulle salaatinlehdet ja pyörittele niitä hetki pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoa salaatit heti lämpiminä. Paistettu salaatti käy hyvin lisukkeeksi vaikka paistetulle lihalle tai kalalle.

Kuullota chili ja valkosipuli öljyssä

Lisää Pak choin lehdet pannulle

Tarjoile paistetut salaatinlehdet vaikka kalan tai lihan lisukkeena


Trooppinen vihersmoothie
2 annosta

1 Pak choi salaatti
pala tuoretta ananasta (tai puolikas purkki säilykeananasta)
1 kiivi
1 päärynä
1 rkl ruokosokeria
1 dl appelsiinimehua
muutama jääpala
vettä

Leikkaa Pak choista kova kanta pois. Kuori hedelmät ja laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita. Lisää lopussa halutessasi vettä, jotta smoothien koostumus on haluamasi kaltainen.

Trooppinen vihersmoothie



Kommentit

  1. Varmaa hyvää pitää kokeilla .samalla testaa miten pinaatti maistuu.hyvin näytti olevan vitamiinia .siitä plussaa

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogin luetuimmat jutut