Kuhaa & Beurre noisette


Paistettua kuhaa, juuresmuhennosta ja Beurre noisette -kastikettaKaupallinen yhteistyö: Mastermark Brands & Carlson

Minua ärsyttää ihan suunnattomasti huonot paistinpannut. Sellaiset, jotka alkavat jo muutaman kuukauden käytön jälkeen vääntyilemään tai niiden pinnoite alkaa säröillä. Paistinpannun ei tule olla kertakäyttötuote, vaan sen täytyy kestää kovaakin käyttöä useita vuosia. Valurautapannu on toki kestävä ja loistava pannu, mutta arkisessa ruoanlaitossa kaipaan silti pinnoitettua pannua. Sain testattavakseni Swiss Diamondin paistinpannun, joka on ihan oikeasti pannujen A-luokkaa. Nämä pannut eivät ole ihan halpoja, mutta kun miettii niiden käytettävyyttä ja kestävyyttä, niin muutaman kympin lisäsatsaus ei varmasti mene hukkaan.

Pannut pääsivät tositoimiin, kun tein ruoaksi paistettua kuhaa sekä Beurre noisette -kastiketta lisukkeenaan juuresmuhennosta. Ohjeet näihin herkkuihin löytyy tämän artikkelin lopusta.

Swiss Diamondissa on kahva, joka kestää uunin, mutta ei kuumene käytössä


Kokeilemani Swiss Diamond XD pannu sopii kaikille liesityypeille ja pannun voi laittaa myös uuniin, sillä myös sen kahva kestää 260 asteen lämpötilan. Pannun erittäin paksu runko takaa sen, että pannu ei tule ihan helposti vääntymään. Pannussa on timanttivahvisteinen XD-pinnoite, joka johtaa hyvin lämpöä, jolloin paistettavaan ruokaan saa hienon paistopinnan jo alhaisemmassakin lämpötilassa. Kaiken lisäksi pannulla voi paistaa halutessaan ilman rasvaa, sillä pinnoite on ihan oikeasti tarttumaton. Minä ainakin tykästyin Swiss Diamondin pannuihin ja voin kyllä lämpimästi suositella niitä, mikäli et välttämättä halua joka vuosi ostaa uutta paistinpannua.


Täältä löytyy Swiss Diamond pannun valintaopas ja oman pannusi voit tilata Carlsonin verkkokaupasta.


Swiss Diamond paistinpannu kuumenee tasaisesti paksun rungon ja timanttipinnoitteen ansiosta


Kuhaa Beurre noisette -kastikkeella ja juuresmuhennosta


Juuresmuhennos
3-4 annosta

3 porkkanaa
4 perunaa
25 g voita
120 g smetanaa
suolaa
mustapippuria
jauhettua muskottia

Pilko kuoritut porkkanat pieneksi ja laita ne kattilaan ja anna kiehua. Kuori ja paloittele perunat ja lisää ne sitten kattilaan. Keitä kypsäksi ja kaada sitten kattilasta pois. Lisää kattilaan voi ja muussaa juurekset hienoksi. Lisää valmiiseen muussiin smetana sekä mausteet ja sekoita voimakkaasti muussi tasaiseksi. Muussista ei tarvitse tehdä silkkisen pehmeää, vaan siihen saa jäädä rakennetta ja suutuntumaa.


Beurre noisette -kastike

100 g voita
1 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Sulata pienellä pannulla voi hitaasti. Kuori valkoinen vaahto pinnalta ja nosta sitten lieden lämpöä. Paista voita muutama minuutti, kunnes se alkaa ruskistumaan ja pannulta alkaa nousta pähkinäinen tuoksu. Älä paista liikaa vaan nosta pannu pois liedeltä, kun voi on ruskistunut. Lisää pannulle sitruunamehu ja sekoita hyvin. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Pidä kastike lämpimänä tarjoiluun asti esimerkiksi vesihauteessa.


Beurre noisette -kastike


Paistettu kuha

kuhafileitä
voita
suolaa
mustapippuria

Sulata reilusti voita pannulla. Paista kuhafileitä pannulla muutama minuutti. Voit paistaessasi lusikoida pannulta voita kalan päälle. Mausta kala lopuksi suolalla ja pippurilla.


Kuhaa paistettaessa kannattaa pannulle laittaa reilusti voita

Paistettua kuhaa

Kommentit

Blogin luetuimmat jutut