Joulu Madeiralla

Funchalin jouluinen puisto

Päätimme lähteä jouluksi ulkomaille ja kohteeksi valikoitui Madeiran saari. Olimme kohteessa vain muutaman päivän, joten pysyimme tällä kertaa vain saaren pääkaupunki Funchalissa. Madeira on tunnettu sen vehreydestään ja upeista patikointimahdollisuuksista, mutta Madeira on myös hurahtanut jouluun. Funchal oli täynnä jouluvaloja ja -koristeita ja pääkatujen kaiuttimista kaikui joululaulut yötäpäivää.

Joulupukkipatsaan luona riitti valokuvaajia


Bacalhau on kuivattua turskaa

Bacalhau on Portugalin kansallisruokaa, jota myydään kaupoissa irtotavarana. Kyseessä on kuivattua turskaa, jonka käyttöön portugalilaisilla on tuhansia reseptejä.


Funchalin puisto jouluvalaistuksessa


Funchalin mukulakivikatuja koristavat lukuisat jouluvaloja

Funchalin kaupunki on täynnä jouluvaloja. Katuja on koristeltu useiden kilometrien matkalta ja kaupunki ikään kuin syttyy valaistukseen illan pimetessä.


Poncha on Madeiran suosikkijuoma

Pääkadun varrella oli paljon joulukojuja, joista monessa myytiin paikallista herkkujuomaa eli ponchaa. Kyseessä on paikallisesta brandystä, hunajasta ja sitruunamehusta tehty drinkki, jota löytyy useita eri makuja. Yhteen tulee vastapuristettua appelsiinimehua ja toiseen passion-hedelmää. Tätä drinkkiä myytiin vajaan desilitran mittaisista muovimukeista ja yksi drinkki maksoi 2,50 €. Minä tykästyin tähän drinkkiin ja sitä kannattaa ehdottomasti maistaa, mikäli matka suuntaa Madeiralle.


Blandy'sin viinitynnyreitä

Viinitasting

Toinen Madeiran suosikkijuoma on tietenkin madeira-viini. Kyseessä on väkevä viini, joka valmistetaan siten, että tavallisen viinin käyminen pysäytetään brandylla. Yksi kuuluisimmista viinitaloista on Blandy's, jonka historia ulottuu vuoteen 1811. Viinitalo Blandy's Wine Lodge sijaitsee aivan Funchalin keskustassa ja sinne järjestetään opastettuja kierroksia useita kertoja päivässä. Kierros kestää vajaan tunnin ja se maksaa noin 10 €. Kierroksen aikana kerrotaan viinin valmistuksesta ja lopuksi pääsee maistelemaan kahta eri viiniä. Mikäli viinit kiinnostavat, niin käymisen arvoinen kohde.


Alkuruoka SteakShow -ravintolassa

Jälkiruoka SteakShow -ravintolassa

Matkamme mielenkiintoisin ateria oli uudessa SteakShow -ravintolassa. Ravintolassa tarjoillaan noin 40 € maksava menu, joka sisältää alkumaljan ja neljä ruokalajia. Erikoiseksi tämän ravintolan tekee 3D-animoitu show, joka heijastetaan pöydille. Tarinassa pikkukokki valmistaa aterian, joka pian meille tarjoiltiin. Ruoka oli maultaan ihan ok ja ylivoimaisesti paras osuus oli alkukeittona tarjoiltu bouillabaisse. Mutta 3D-show oli hauska ja palvelu oli erinomaista, joten kannattaa käydä tutustumassa.


Tässä linkistä löytyy yksi video show:sta: IG @makuontarkein Kommentit

Blogin luetuimmat jutut