Tacobowl - herkkuruokaa syysiltoihin


Tacobowl


























Tacobowl on vanha reseptini, joka itseltänikin on vähän unohtunut blogin syövereihin. Parhaat ruokablogit järjestää ruokablogien syyskilpailun, joten osallistun tällä reseptillä kilpailuun. Tacobowl on loistavaa herkutteluruokaa viikonloppuihin. Tässä ohjeessa chilin tulisuutta taittaa karamellisoitu sipuli ja ruokaa voi lisämaustaa mielensä mukaan. Parasta tässä ohjeessa on kuitenkin se, että sitä on helppo muokata sen mukaan, mitä sattuu kaapista löytymään. Tässä ohjeessa on paljon lisukkeita, mutta niitä voi aivan hyvin jättää poiskin tai korvata jollain muulla. 


Tacobowl
4 annosta

400 g jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
1 tuore chili
n. 160 g säilykepapuja
n. 150 g säilykemaissia
öljyä paistamiseen
1 tl suolaa
1 rkl Sriracha-kastiketta

2 rkl voita
2-3 herkkusientä
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
n. 10 kpl tuoreita vihreitä papuja
1 rkl sokeria

1 dl kermaa
1 dl juustoraastetta

tortillalettuja
kirsikkatomaatteja
tacolastuja
salsakastiketta
ranskankermaa
korianteria
kevätsipulia

Ruskista jauheliha pannulla kypsäksi ja lisää mukaan tomaattimurska, puolikas chili, pavut ja maissit. Mausta suolalla ja sriracha-kastikkeella ja anna hautua pannulla. Ruskista toisella pannulla voissa herkkusienet, pilkottu sipuli ja valkosipuli sekä tuoreet pavut. Lisää pannulle sokeri ja anna karamellisoitua pannulla. Lämmitä kattilassa kerma ja lisää siihen juustoraaste. Sekoita kunnes kastikkeesta tulee tasaista.

Vuoraa pieni kulho tortillaletulla ja laita kulho noin puolilleen jauhelihaseosta. Lisää päälle herkkusienipaistosta ja kaada päälle juustokastiketta. Lopuksi voit lisätä vielä punasipulia ja kirsikkatomaatteja ja viimeiseksi hieman juustoraastetta päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kannattaa huomata, että keraaminen kulho on todella kuuma uunista otettaessa ja sen kannattaakin antaa jäähtyä hetken ennen tarjoilua.

Paina vuokaan kolme tacolastua ja kaada niiden keskelle salsakastiketta. Laita kulhon päälle vielä ranskankermaa, chiliviipaleita, korianteria ja kevätsipulia. Tarjolle kannattaa laittaa vielä runsaasti lisää tacolastuja, sillä kulhosta on hyvä dipata täytettä lastuilla.


Tacobowl on loistavaa hävikkiruokaa, sillä sen täytteitä ja lisukkeita on helppo muokata

Kommentit

Blogin luetuimmat jutut