GRILLIKOULU - Osa 4: Polttoaineet

Laadukas hiili palaa hitaammin ja puhtaammin kuin huonolaatuinen hiili

Ei ole ihan sama, että minkälaisella hiilellä grillataan. Briketti palaa hitaasti ja melko savuttomasti, mutta briketin miinuspuoli on, että siitä ei tule juurikaan makua ruokaan. Hiili lämpenee nopeammin kuumaksi kuin briketti, mutta samalla palaa myös nopeammin. 

Laadukkaat hiilet ovat yleensä kooltaan isompaa kuin halvoissa pikkupusseissa myytävät hiilet. Kunnollinen hiili palaa hitaammin ja savuttaa huomattavasti vähemmän kuin halppishiili. Eli yksinkertaistettuna hyvä hiili palaa pitkään ja korkealla lämpötilalla. Mikäli tarvitset pitkään tasaista lämpötilaa, niin silloin kannattaa valita briketti.


Marabu hiili antaa hienovaraisen savuaromin, joka ei kuitenkaan ole liian voimakas


Savustuslastuja löytyy kaupoista nykyään monesta eri puulajista. Osa on tehty esimerkiksi viskitynnyreistä, jolloin savuun tulee mukaan viskin aromia. Lastujen lisäksi markkinoilla on suurempia savustuspalikoita ja -kiekkoja. Kannattaa kokeilla perinteisen leppälastun lisäksi muitakin puulajeja, sillä ruoka saa niistä aivan uusia makuaromeja.

Savustuslastuja ja -palikoita löytyy runsaasti eri merkkisiä ja eri puulajeista tehtyjä

Kaasugrillin polttoaineeksi kannattaa ehdottomasti hankkia komposiittipullo, jolloin pullosta näkee helposti, että minkä verran siinä on kaasua jäljellä. Toinen mukava hyöty komposiittipullosta on sen keveys verrattuna teräspulloon.
Kommentit

Blogin luetuimmat jutut