GRILLIKOULU - Osa 3: Grillaustarvikkeet

Grillauksesta saa paljon enemmän irti monipuolisilla tarvikkeilla ja niitä alkaa nykyään riittämään ihan roppakaupalla. Kerron tässä tekstissä itselleni kuusi tärkeintä grillaustarviketta.


Kunnollinen harja on välttämätön tarvike grillaajalle. Minä suosin itse tukevaa kolmiomallista Weberin harjaa, sillä olen todennut, että tästä mallista ei irtoa piikkejä, vaikka sillä jynssäisi kovemmallakin voimalla ritilää. Grilliritilät kannattaa harjata aina ennen grillausta sekä grillauksen loputtua siten, että grilli kuumennetaan ensin tulikuumaksi ja sitten ritilät harjataan puhtaaksi.

Weberin kolmiomallinen harjaGrillipihdit ovat toinen aivan välttämätön väline. Näistä löytyy erilaisia vaihtoehtoja kymmenittäin, mutta itse käytän sekä pitkiä ja tukevia pihtejä sekä pinsettityylisiä pitkiä ja kapeita pihtejä. Hiiligrillausta varten kannattaa hankkia kahden pihdit eli toiset tukevat pihdit hiilien siirtelyä ja järjestelyä varten.

Kapeat atulamalliset pihdit


Tukevat pitkävartiset Weberin pihditGrillaus on kuumaa hommaa, joten tärkeää on käyttää kunnollisia kintaita käsien suojana. Minä tykkään nahkaisista käsinemallisista kintaista. Tavallisilla kankaisilla patakintailla ei grillauksessa tee oikeastaan mitään, sillä ne likaantuvat ja palavat nopeasti puhki. Nahkaisten kintaiden lisäksi markkinoille on tullut myös silikonisia kintaita.


Mustangin grillauskäsine


Lämpömittari on tärkeä väline varsinkin pitkään kypsytettäviä ruokia tehtäessä. Kätevintä on käyttää langattomia mittareita, jotka lähettävät lämpötilatiedot puhelimen applikaatioon. Monessa mittarissa on useampia antureita, jolloin osa antureista laitetaan grillattavaan lihaan ja yksi anturi ritilälle mittaamaan grillin lämpötilaa.

Meater langaton lämpömittari

Pizzakivi on hyvä apuväline leivontaan grillissä. Pizzan lisäksi sen päällä voi leipoa niin sämpylät kuin pikkuleivätkin. Keraaminen tai kivestä valmistettu pizzakivi kuumennetaan grillissä tulikuumaksi, jolloin pizzapohja saadaan paistettua oikeaoppisen rapeaksi. Olen jo aiemmin kirjoittanut pizzakiven käytöstä ja juttu löytyy täältä


Emile Henry pizzakivi


Uusin lisätarvikkeeni on sähköinen sytytin hiiligrillin sytytykseen. Tämän hankittuaan ei tarvita enää lainkaan sytytyspaloja tai -nesteitä, vaan sähköllä toimiva laite puhaltaa 600 asteista ilmaa suoraan hiilille. Hiilet syttyvät muutamassa minuutissa. Todella kätevä laite!


Landmann grillisytytin

Grillisytytin puhaltaa noin 600 asteista ilmaa sytyttäen hiilet muutamassa minuutissa

Kommentit

Blogin luetuimmat jutut