GRILLIKOULU - Osa 2: Kaasugrilli

Isommissa grilleissä paistoala on monesti jaettu parila- ja ritiläosaan

Kaasugrillistä on käytettävyytensä ja helppoutensa ansiosta tullut suosituin grillimalli Suomessa. Kaasugrilli on nopeasti käyttövalmis ja lämpötilan säätö on helppoa. Grilleihin on saatavilla paljon erilaisia lisävarusteita aina pizzakivistä paellapannuihin, jolloin niillä pystyy valmistamaan kaikenlaiset ruoat. Myös kaasugrillissä onnistuu savustaminen erillisen savustuslaatikon avulla, joka asetetaan savustuslastuilla täytettynä ritilän päälle. Weberillä on osassa grillejä GBS-järjestelmäksi nimetty systeemi, jossa ritilän keskiosasta lähtee pyöreä osa irti ja näin lisäosan saa asennettua lähelle kaasupolttimia. 

Weber Genesis II LX grilli ja valurautapata
Kun olet hankkimassa kaasugrilliä, niin kannattaa valita kerralla riittävän suuri grilli, sillä ylimääräinen grillausala tulee monesti tarpeeseen. Riittävän isolla ritilällä on tilaa pitää osa ruoista lämpimänä kun toisia vielä grillataan ja isolla grillillä voi tehdä helpommin myös epäsuoraa grillausta. Monissa grilleissä on myös sivukeitin, joten jos koet sillä olevan käyttöä, niin kannattaa varmistaa, että se löytyy grillistä. Laadukkaan kaasugrillin erottaa tukemavamman rungon ja paksumman materiaalin lisäksi muun muassa grillin helposta puhdistettavuudesta. Laadukkaassa grillissä lämpötila jakautuu tasaisesti koko grillin alueelle ja lämpötilan säätö on tarkkaa.

Grillin kätevä ominaisuus on vaihdettava rasva-astia, joka helpottaa puhtaana pitämistä

Minulla itselläni on kaasugrillinä Weberin Spirit E-210. Olen muuten ollut grilliin tyytyväinen, mutta
kooltaan se tahtoo olla vähän pieni, varsinkin kun grillattavaa olisi useammalle henkilölle. Grillimerkeistä voin Weberin lisäksi suositella ainakin Napoleonin grillejä, mutta paljon muitakin hyviä merkkejä toki löytyy.Kommentit

Blogin luetuimmat jutut