Kesäisiä drinkkejä valkoviinistä
Pierre Chavin Côtes de Gascogne Cuvée Réserve 2017 ja ainekset valkoviini-mojitoa varten |
Kaupallinen yhteistyö: Viinilinna
Pierre Chavin Côtes de Gascogne Cuvée Réserve 2017 on ranskalainen valkoviini, joka sisältää rypäleitä Sauvignon Blanc, Colombard sekä Gros Manseng. Tämän kuivan ja raikkaan viinin mausta voi löytää esimerkiksi passionhedelmää, limeä ja viherherukkaa. Viini sopii mainiosti esimerkiksi kala- ja äyriäisruokien seuraksi, mutta minä päätin tehdä viinistä kesäisiä drinkkejä.
Viini löytyy Alkon tilausvalikoimasta.
Mango-passion slush on loistava drinkki kuumana kesäpäivänä |
Jäinen slush-juoma sopii hienosti kuumaan kesäpäivään ja tämän viinin hienostunut maku sopii hyvin trooppisten hedelmien seuraksi.
Mango-passion slush
2 annosta
2-3 dl jäisiä mango-paloja
3 dl Pierre Chavin Côtes de Gascogne Cuvée Réserve 2017
0,5 dl sokeria
Soseuta ainekset blenderissä ja kaada lasiin
Lisää 1 passionhedelmän siemenet lasiin
Koristele juoma mintun lehdellä
Koristele valmis drinkki esimerkiksi mintun lehdellä |
Valkoviini-mojito on kevyt ja raikas drinkki, johon Pierre Chavin sopii hienosti |
Kevyen ja raikkaan mojiton voi tehdä myös valkoviinistä ja kuiva Pierre Chavin Côtes de Gascogne Cuvée Réserve soii mainiosti tähän drinkkiin.
Valkoviini-mojito
1 rkl ruokosokerisiirappia (laita kattilaan 2 rkl ruokosokeria + 2 rkl vettä ja keitä seos siirapiksi)
muutama mintun lehti
lime
Pierre Chavin Côtes de Gascogne Cuvée Réserve 2017
Laita lasin pohjalle siirappi ja mintun lehdet ja murskaa lehtiä kevyesti. Lisää lasiin muutama lime-viipale ja täytä lasi viinillä.
Valkoviini-mojito syntyy ruokosokerista, mintusta, limestä ja Pierre Chavin valkoviinistä |
Kommentit
Lähetä kommentti