Kokkisota: Mukavaa ajanvietettä ystävien kanssa

Ohjeet ja arvostelulomake meidän kokkisotaan

Kaikki ovat varmasti televisiosta katsoneet kokkisotaa. Saimme ystäväpiirissämme ajatuksen järjestää oma kokkisota ja täytyy sanoa, että olipa huippuhauska päivä. Aloitimme klo 12 yllätyskassien paljastuksella ja jälkiruoan söimme illalla vasta klo 21 ja aika kului todella nopeasti.

Meitä oli kolme kaksihenkistä joukkuetta ja jokainen osti yllätyskassin, jonka arvo sai olla 20 euroa. Minä ostin omaan kassiini kuhaa, mustamakkaraa, mozzarellaa, ananaksen, Kinder-munia, varsikukkakaalia, Piltti mangososetta ja mummonmuusijauhetta. Kassi, jonka minä sain sisälsi kuhaa, parsaa, papuja, siitakesieniä, kaalia, halloum-juustoa, retiisejä ja Jacky makupaloja. Yllätyskassin lisäksi käytössä oli kaikki perusraaka-aineet, joita kotikeittiöstä löytyy. Ruoanlaittovälineinä meillä oli normaalin lieden ja uunin lisäksi kaksi hiiligrilliä sekä sirkulaattori sous videetä varten. Tehtävänä oli tehdä päivän aikana alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka ja kaikkia kassin raaka-aineita tuli käyttää. Annoksia täytyi tehdä vähintään neljä, mutta monesta teimme kuusi tai jopa kahdeksan annosta. Raaka-aineiden selvittyä päätimme tehdä vielä aluksi keittiön tervehdyksen eli amuse bouchen.

Minulle arvotun yllätyskassin sisältö

Meillä oli tehty illan kulusta tarkka aikataulutus, mutta huomasimme, että emme noudata sitä, vaan etenemme sitä mukaa, kun kaikilla on valmista. Tähän oli syynä se, että työskentelimme kaikki yhdessä tavallisessa kotikeittiössä ja aikaa meni paljon esimerkiksi tavaroiden etsimiseen. Toinen oli se, että nautimme annokset aina niiden valmistuttua, joten päivän kulku kesti rentona ja mukavana.

Kisa alkoi ensin suunnittelulla, jossa mietimme, että mitä valmistamme raaka-aineista. Reseptit ja netti oli sallittuja keinoja, mutta tärkeintä oli pyrkiä käyttämään luovuutta ruokien keksimisessä. Minä päätin tehdä keittiön tervehdyksenä grillatun siitakesienen, jota marinoin soijassa ja riisiviinietikassa. Sienen tarjosin aiolin kanssa ja koristelin annoksen kevätsipulilla. Tähän annokseen käytin yllätyskassista siitakesienen.

Soijamarinoitu siitakesieni aiolipedillä

Alkuruoaksi valmistin kuhacevicheä ja sous vide -kypsennettyä kananmunaa ja yllätyskassin aineista käytin kuhan. Pääruoaksi valmistin kikherne-halloumipihvin, savustettua papumuhennosta, retiisi-coleslawta ja grillattua parsaa. Kikherne-halloumipihviin käytin yllätyskassista juuston sekä retiisin. Papumuhennokseen käytin pavut sekä loput sienet ja coleslawin käytin kaalin ja retiisin. Lopuksi vain grillasin parsan nopeasti ja kokosin annoksen valmiiksi. Yllätyskassin raaka-aineista minulla oli käyttämättä enää Jacky makupalat, joten tein lasiin keksipohjan, maustoin makupalan punssilla ja lisäsin hieman liivatetta ja kuorrutin lopuksi kermavaahdolla.

Kuhaceviche ja sous vide -kypsennettyä kananmunaa

Kikherne-halloumpihvi, savustettu papumuhennos, retiisi-coleslaw ja grillattu parsa

Keksipohjan päällä punssilla maustettu Jacky-vanukasta ja kermavaahtoa

Kaiken kaikkiaan kokemus oli todella hauska, kisa oli tasainen ja päivä meni uskomattoman nopeasti. Sain kokata ja maistella aivan uusia makuelämyksiä ja parasta tällaisessa kokkailussa onkin rohkea kokeileminen ja yhdessä tekeminen. Sovimme jo kisailijoiden kesken, että tämä kisa tulee jatkumaan revanssin merkeissä.


Kuvassa kaikkien joukkueiden amuse bouchetKommentit

  1. Tosi kiva idea! Palautui muistiin tyttöjen Ruka-reissu todella monta vuotta sitten kun järjestimme samanlaisen kookkisodan! Hauskaa oli ja hyvää tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Meilläkin tämä varmasti jatkuu myös tulevaisuudessa. :-)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogin luetuimmat jutut