Ho Chi Minh Cityn ruokatarjontaa

Katuruokaravintolan keittiö on toimiva, mutta vähän sotkuinen

Vietimme Vietnamin matkan aikana Ho Chi Minh Cityssä vain neljä päivää ja senkin kokonaan District 1 -kaupunginosassa, joten paljon jäi vielä kokematta ruokatarjonnasta. Tässä on kuitenkin muutama mielenkiintoinen ruokakokemus tästä mopojen täyttämästä kaupungista. Ho Chi Minh City on kansainvälinen kaupunki, joka näkyy myös sen ravintolatarjonnassakin. Toki tarjolla on myös perinteistä vietnamilaista ruokaa sekä katuruokaravintoloita, mutta kaupungista löytyy myös hirveä määrä kansainvälisiä ja etenkin aasialaisia ketjuravintoloita. Nämä ovat minulle pääosin uusia tuttavuuksia, joten muutamassa sellaisessa tuli käytyä, sillä rantakohteessa söimme sitäkin enemmän paikallista ruokaa ja vaihtelu oli jo ihan virkistävää.


Sushia

Takashimaya on japanilainen tavarataloketju, jonka tavaratalo sijaitsee aivan Ho Chi Minh Cityn keskustassa Saigon Centre -ostoskeskuksen yhteydessä. Sen alakerrassa on upea, mutta kallis ruokakauppa sekä useita japanilaistyylisiä ravintoloita. Kävimme Ike Ike Maru -nimisessä sushi-ravintolassa, jossa annokset kiersivät liukuhihnalla pöytien välissä ja niistä sai ottaa haluamiaan annoksia. Ruokailun lopuksi tyhjät lautaset laskettiin ja maksettiin kassalle. Sushit olivat keskivertoa, mutta liukuhihna toi hauskan lisän ravintolakokemukseen.


Tuorejuustojäätelöä

Jälkiruoaksi ostin tuorejuustojäätelön, joka laskettiin kuppiin pehmiskoneen -näköisestä jäätelöstä. Aluksi maku tuntui vähän oudolta, mutta aika pian se alkoi maistumaan jo hyvältä. Kannattaa kokeilla, jos Hokkaido Baked Cheese Tart -koju osuu kohdalle.

Tuorejuustojäätelön pohjalla on keksimurua


Ale-oluita

Vaikka vietnamilaiset peruslagerit eli esimerkiksi Saigon ja 333 ovatkin ihan hyviä, niin silti oli mukava päästä maistamaan myös pienpanimo-oluita. BiaCraft - Artisan Ales tarjoaa runsaasti erilaisia oluita ja pientä syötävää ja sillä on viisi ravintolaa Ho Chi Minh Cityssä. Minä tilasin  kolmea erilaista olutta (Summer ale, IPA ja Amber Ale) maisteluannokset ja yhden lasillisen hinta oli alle 2 euroa. Syötävänä oli juustolla kuorrutetut ranskalaiset, jossa päällä on jalapenoja ja paistettua sipulia.

Ravintolan ikkunasta oli hauska seurata kaupungin kaoottista liikennettä


Street foodia

Ben Thanh Street Food Market tarjoaa helppoa katuruokaa oikeilta pöydiltä. Katettu halli on täynnä pieniä ruokakojuja, joista tilataan ruoat ja sitten mennään istumaan mihin tahansa pöytään. Tarjolla on niin vietnamilaista ruokaa kuin muunkin maailman herkkuja kuten esimerkiksi burgereita, dim sumeja ja erilaisia makeita herkkuja. Tämä on käytännössä turistien kansoittama paikka, mutta ruoka on ihan hyvää ja kannattaakin tilata ruokaa useasta eri kojusta ja maistella useita pieniä annoksia. 

Grillattua possunkylkeä

Miniburgereita ja coleslawta


Hotpot ja Dim sum

Lau Hong Kong - Hotpot & Dimsum Town tarjoaa nimensä mukaisesti Hotpotia ja Dim sumeja. Hotpot on fonduetyyppinen ruoka eli pöydässä höyryää kuuma mausteinen liemi, jossa kypsennetään itse esimerkiksi lihaa ja nuudeleita. Dim sumit ovat höyrytettyjä taikinanyyttejä, jotka on täytetty esimerkiksi äyriäisillä tai lihalla.


Mausteinen liemi pidetään höyryävän kuumana pöydässä

Dim sumit höyrytetään kypsiksi bambuisissa koreissa


Korealaista grilliruokaa

Korealainen Seoul Garden -ravintola sijaitsee Vincom Center kauppakeskuksen Food courtissa. Ravintolan idea on jokaisessa pöydässä oleva hiiligrilli, jossa itse grillataan ruoka. Raaka-aineet valitaan suuresta buffet-pöydästä, josta löytyy niin lihaa, äyriäisiä kuin kasviksiakin. Lisäksi buffet-pöydästä löytyy paljon muutakin aina jälkiruokia myöten. Hintaa tällä kokonaisuudella on alle 9 euroa per henkilö, joten tämä on enemmän kuin hintansa arvoinen.

Buffet-pöydässä oli runsaasti erilaisia äyriäisiä 

Ravintolan jokaisessa pöydässä oli hiiligrilli

Grillissä simpukoita, maissia ja naudan lihaa


Aitoa vietnamilaista katuruokaa

Banh Trang Nuong eli vietnamilainen pizza on etenkin paikallisten nuorten suosiossa. Lähes joka kadunkulmalta löytyy pari muovituolia ja pieni hiiligrilli, josta tätä myydään. Riisipaperin päälle rikotaan viiriäisen muna ja lisätään täytteitä, minkä jälkeen sitä paistetaan grillissä. Lopuksi pizza taitellaan paperitaskuun ja hintaa tälle komeudelle tuli alle 0,80 euroa. Ja oli muuten hyvää!

Banh Trang Nuong ton Street foodia aidoimmillaan 
Kommentit

Blogin luetuimmat jutut