Sirkkis - Peltipiirakkaa sirkkatäytteellä

Grillimaustettu Sirkkis on käyttövalmista sellaisenaan

Kirjoitin viime vuonna blogitekstin sirkkaruoasta ja vaikka sen suuri läpimurto on vielä tekemättä niin sirkkaruoan menekki kasvaa koko ajan. Yksi uusi tuote on Sirkkis, jota valmistaa suomalainen Entis. Sain heiltä testattavaksi tätä tuotetta, joten katsotaan mitä tästä keksisi.

Kyseessä on kasvisproteiinia ja sirkkajauhoa sisältävä kypsän jauhelihan oloinen valmiste. Päätin tehdä perinteisen peltipiirakan, jossa korvaan jauhelihan Sirkkiksellä.


Peltipiirakka, jonka täytteenä on Sirkkistä, kananmunaa ja riisiä


Sirkkis peltipiirakka

Rahkavoitaikina:

250 g maitorahkaa
 250 g voita
 4 dl  vehnäjauhoja
 1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta


Täyte:

 4 dl vettä 
1 kasvisliemikuutio
1 dl puuroriisiä
 3 kananmunaa
 1 pkt Sirkkistä (grillimaustettu)
öljyä
 1 sipuli
 1 tl suolaa
mustapippuria


Sekoita huoneenlämpöinen voi ja maitorahka keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voin ja maitorahkan sekaan. Laita taikina muovikelmun päälle ja taputtele siitä tasainen ja ohut levyt. Kääri taikina tiukasti kelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Keitä vesi ja lisää siihen kasvisliemikuutio sekä riisi. Keitä pienellä lämmöllä noin 30-40 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Keitä kaksi kananmunaa puolikoviksi. Pilko sipuli ja kuullota sitä öljyssä. Lisää Sirkkis sekä mausteet. Kuori kananmunat ja hienonna ne haarukalla. Lisää kananmunat sekä keitetty riisi Sirkkiksen sekaan.

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Ota taikina pois jääkaapista ja muovikelmusta ja nosta se leivinpaperin päälle. Painele taikinaa niin, jotta siitä tulee leivinpellin kokoinen. Käytä apunasi esimerkiksi toista leivinpaperia. Levitä täyte taikinan toiselle puolikkaalle ja käännä toinen puoli leivinpaperin avulla kanneksi. Paina reunat kiinni haarukan avulla ja pistele piirakan kanteen reikiä. Voitele piirakka kananmunalla ja paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit

Blogin luetuimmat jutut