Vaalea sangria joulun odotukseen


Vaalea joulusangria yhdistää kesän helteet ja joulun aromit

Kaupallinen yhteistyö: Glöet

Matot ulos, imurointi, lattian pesu, kaapin ovien pyyhintä, joulukoristeiden etsiminen, ruokalistan suunnittelu, sinapin keittäminen, lahjojen hankinta ja niin edelleen. Kaiken joulukiireen keskellä kannattaa pysähtyä hetkeksi ja ottaa lasillinen juomaa, joka yhdistää kesän helteet ja joulun aromit. Sellainen juoma on vaalea sangria, jossa on hedelmäistä kepeyttä ja joulun tuoksuja. 

Glöet White

Sangrian pohjana käytin Glöet Whitea (Alkon tuotenumero 946917, 10,99 €), joka on vaalea cavasangria. Glöet White on vahvuudeltaan 8 %:nen keskihapokas aromatisoitu kuohuviini, jonka mausta voi löytää esimerkiksi appelsiinia, sitrusta ja kanelia. Kyseessä on Suomessa kehitetty juoma, joka valmistetaan Espanjassa. 

Joulun makua sangriaan tuovat tähtianis, karpalot ja granaattiomenan siemenet

Lisäsin sangriaan joulun makua tuomaan tähtianiksen sekä jäisiä karpaloita. Mausteeksi voi laittaa myös vaikkapa kanelitangon tai rosmariinin oksan. 

1 plo Glöet White Sparkling Sangria
1 plo (0,35dl) tai tölkki Ginger Beer (alkoholillinen tai alkoholiton)
2 dl kivennäisvettä
1 omena
1 päärynä
1 granaattiomena
Karpaloita
Tähtianis

Tee karpaloista jääpaloja laittamalla niitä jääpalamuottiin ja lisäämällä vettä niiden päälle. 

Karpalot voi jäädyttää jääpalojen sisälle

Irrota granaattiomenasta siemenet ja laita ne kulhoon tai jaa suoraan laseihin. Paloittele hedelmät ja lisää ne myös kulhoon. Sekoita juomat varovasti keskenään ja kaada hedelmien päälle. Lisää jääpaloja sekä mahdolliset mausteet.


Vaalea jouluinen sangria

Sangriaan sopivia hedelmiä ovat esimerkiksi omena, päärynä ja granaattiomena


Kommentit

Blogin luetuimmat jutut