Nikkarinvuoka

Nikkarinvuoka

Vanhoja ruokaohjeita putkahtelee aika ajoin takaisin pinnalle. Monesti tästä ilmiöstä saa kiittää iltapäivälehtiä, jotka klikkiotsikoinnin takia nostavat näiden ohjeiden suosiota ylisanoilla höystettynä. Yksi tällainen on nikkarinvuoka, johon koko Suomi on Iltalehden mukaan hurahtanut. Lehden mukaan kyseessä on tämän hetken puhutuin ruoka, mutta tarkemman lukemisen perusteella huomasin, että Iltalehti onkin jo julkaissut kyseisen jutun vuonna 2017 eli juttujen kierrätys toimii hyvin. Nyt en sitten osaa sanoa, että oliko tämä puhutuin ruoka vuosi sitten vai onko se ollut jopa koko vuoden puhutuin ruoka :-)

Kyseessä on vanha ohje ainakin jo 80-luvulta, mutta silti tämä oli minullekin uusi tuttavuus. Joten olihan tätä kokeiltava. Yksinkertaistettuna kyseessä on makkaraperunavuoka. Minä laitoin vuokaan lenkkimakkaraa, keitettyjä perunoita, kirsikkatomaatteja, sipulia ja ruokakermaa johon oli sekoitettu kananmunia sekä lopuksi pinnalle juustoraastetta. Makua antamaan käytin pekonin ja sipulin makuista ruokakermaa. Kylkeen tein kastikkeen majoneesista ranskankermasta ja dijon-sinapista.

En usko, että tästä mikään pysyvä hitti tulee enkä nyt usko, että ihan koko Suomikaan tähän on hurahtanut. Ennemmin minä syön lenkkimakkaran ihan uunilenkkinä ja seuraksi siihen hyvä itsetehty perunamuusi.

Ohje nikkarinvuokaan löytyy tästä linkistä.


Lisukkeena dijon-majoneesikastike

Kommentit

Blogin luetuimmat jutut