Hävikkiruokaa verkkokaupasta

Kissakin tykkää paketeista (ja etenkin pahvilaatikoista)

Kaupallinen yhteistyö: Fiksuruoka.fi

Älä syötä ruokahukkaa -kirjassamme (Docendo 2018) viitattiin hävikkiruokaa myyviin verkkokauppoihin. Olen kokeillut noita kauppoja joskus aiemminkin, mutta siitä on jo aikaa, joten ajattelin nyt kokeilla, että miten hävikkiruokabuumi on vaikuttanut verkkokauppoihin ja näiden valikoimiin.

Ruokateollisuudesta on perinteisesti mennyt paljon syömäkelpoista ruokaa jätteeksi. Yleisimpiä syitä ovat lähellä parasta ennen päiväystä olevat erät tai muuttuneet tuotepaketit, joita he eivät halua enää kauppoihin. Myös uutuustuotteista ei aina tule myyntimenestyksiä ja niitä jää teollisuudelle käsiin. Tähän saumaan on tullut pari yritystä, jotka ostavat näitä poisto- ja loppueriä ja myyvät niitä sitten kuluttajille.

Pääsin testaamaan suomalaista Fiksuruoka.fi verkkokauppaa. Yritys ei myy tuore- eikä kylmäsäilytettäviä tuotteita vaan tuotevalikoima koostuu esimerkiksi säilykkeistä, mausteista, kekseistä, juomista, naposteltavista sekä lemmikkien ruoasta ja pesuaineista. Suurimmat valikoimat oli tilaushetkellä proteiinipatukoissa ja vitamiini- sekä urheilujuomissa ja näiden hinnat olivat myös todella edullisia. Eli jos käytät paljon kyseisiä tuotteita, niin tilaamalla niitä Fiksuruoasta säästät helposti selvää rahaa.

Parasta ennen päiväys ei ole viimeinen käyttöpäivä

Isossa osassa tuotteita on päiväystä reippaasti jäljellä ja kannattaa muutenkin muistaa, että parasta ennen päiväys ei ole viimeinen käyttöpäivä. Sen sijaan tuotteita, joissa on viimeinen käyttöpäivä, ei edes myydä Fiksuruoka.fi kaupassa. 


Fiksuruoka.fi - kokemuksia

Paketin toimitus oli nopea, sillä tilauksesta toimitukseen meni vain kaksi arkipäivää. Toimituskulut ovat edulliset ja toimitusvaihtoehtoja on niin paljon, että jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Ja jotta pääsisit kokeilemaan itse Fiksuruoka.fi palvelua helposti, saat ilmaisen toimituksen, kun tilaan uutiskirjeen tästä linkistä.

Tilasin muutamia ruoanlaittotuotteita, mutta pääasiassa erilaisia juomia ja välipaloja

Tuotteet oli pakattu hyvin ja kaikki pakkaukset olivat priimakuntoisia. Päiväystä tuotteissa oli vielä ihan reippaasti jäljellä, osassa jopa vuoteen 2020 asti.

Annasin Polka-karkin makuiset piparkakut olivat minulle uusi tuttavuus ja todella hyvä sellainen

Parasta on mielestäni tuotteet, joita ei tavallisista kaupoista löydy. Kun samalla vähennetään hävikkiä, niin pääsee myös tutustumaan uusiin makumaailmoihin. 

Hershey'sin Oreo-keksin makuinen valkosuklaa

m&m's keksijauhoseos, johon lisätään voi ja vesi

Luomu hunajavohveleita

Härkäpapurouheseos on minulle aivan tuntematon elintarvike, joten katsotaan , että mitä tästä saan aikaan

Tutustu tarkemmin verkkokauppaan osoitteessa www.fiksuruoka.fi.

Tilaa uutiskirje ja saat ilmaisen toimituksen seuraavaan yli 20 euron tilaukseen.

Kommentit

Blogin luetuimmat jutut