Messukuulumisia - Viini ja ruoka & Kirjamessut 2018

Lokakuun viimeistä viikonloppua olin odottanut, sillä silloin vuorossa oli viikonloppumatka Helsinkiin messuilemaan. Kuten jo aiemmassa blogitekstissä kirjoitin, niin vain noin viikkoa aiemmin ilmestyi kirja "Älä syötä ruokahukkaa", jonka reseptit olivat minun käsialaani. Sain kustantajaltani Docendolta liput messuille, joten laukkujen pakkaaminen oli tottakai aloitettava. Ja mikä parasta, niin kirjamessujen yhteydessä järjestettiin samaan aikaan Viini ja ruoka -messut, joten ohjelma koko viikonlopuksi oli selvä.

Kirjamessuilla kävi ennätysmäärä kävijöitä eli lähes 86000 henkilöä

Kirjamessuilla oli myös kirjailijakollegojeni haastattelu, jossa Marianne Heikkilä haastatteli Katleena Kortesuota ja Juha Ketolaa sekä Zero waste -kirjan kirjoittajaa Otso Sillanaukeeta.

Minä (eli Mikko Sairanen) juuri julkaistun "Älä syötä ruokahukkaa" kirjan kanssa

Pelkästään kirjamessuilla olisi riittänyt nähtävää vaikka useammaksi päiväksi, sillä valtavan osastomäärän lisäksi messuilla oli koko messujen ajan joka puolella lukuisia kirjailijahaastatteluja.

Viini ja ruoka messut 2018

Viini ja ruoka -messuilla koko messualue oli anniskelualuetta, joten viinien maistelu oli helppoa ja lasin kanssa pystyi liikkumaan osastolta toiselle. Ihmeellisen vapaata, kun on tottunut suomalaiseen alkoholipolitiikkaan. Alueelta lunastettiin Riedelin viinilasi sekä maksukortti yhteishintaan kymmenen euroa ja messujen päätteeksi viinilasin sai omakseen. Maksukortille ladattiin haluttu määrä rahaa ja kortilla sitten maksettiin viinit. Maisteluannoksien koko oli 6 cl ja niiden hinnat vaihtelivat kolmesta eurosta 12 euroon. Tarjolla oli noin 600 erilaista viiniä, joten vaikeinta oli maisteltavien viinien valinta. Lisäksi messuilla oli runsaasti erilaisia ruokakojuja ja elintarvikeyritysten esittelypisteitä, joten nälkäkään ei päässyt yllättämään.

Viinien maisteluannokset maksettiin ladattavalla maksukortilla
Sue Ellenin kurpitsapiirakkaa ja possunkylkeä

italialaistyylinen juustolautanen

Myös Lidl oli mukana messuilla omalla osastollaan. Meri-Tuuli Väntsi pitämässä juustokoulua.

Lasissa roseeta ja taustalla pulloissa Il Governante Pirimitivo 2016

Kyllä viinimessuilta sai myös olutta ja viimeisenä juomana olikin hyvä nauttia raikas IPA

Viinilinnan viisauksia 

Seitsemän tunnin messupäivä oli täynnä loistavia viinejä, hyviä makuja, kasa kirjoja ja ennen kaikkea  mukava ja virkistävä viikonloppu hyvässä seurassa.


Kommentit

Blogin luetuimmat jutut