SirkkaruokaaCricket Crackers maistuu parhaalta voin kanssa
Oli vihdoin ja viimein aika testata hyönteisruokaa, joka on viime aikoina löytänyt jo tiensä kauppojen hyllyille. Tunnettu proteiinipatukoiden valmistaja Leader on tuonut markkinoille Zircca -nimellä hedelmä- ja kotisirkka patukan. Yksi kolmenkymmenen gramman patukka sisältää muun muassa 17 kotisirkkaa, taatelia, ja cashewpähkinää. Patukka on gluteeniton ja laktoositon. Maku on hyvinkin samanlainen kuin muissakin vastaavissa taatelipohjaisissa välipalapatukoissa. Sirkkahan ei itsessään maistu miltään eikä sitä jauheena patukasta huomaisikaan ellei sitä olisi paketissa lukenut. Sirkasta tulee hieman proteiinia lisää patukan ravintoarvoihin, mutta sitäkin hyvin vähän, joten isosti sirkkapatukan viehätys piilee mielestäni sen uutuusarvossa.

Cricket Crackers ja Zircca
Toinen testaamani tuote oli Griinsectin Cricket Crackers. Kyseessä on siemennäkkärin tyylinen siemen-heinäsirkkasnack, joka sisältää esimerkiksi auringonkukansiemeniä, pellavansiemeniä, seesaminsiemeniä ja 6 % kotisirkkaa. Tässä näkkärissä on sama juttu kuin edellisessä patukassakin, että sirkkojen mukanaoloa ei olisi huomannut ellei sitä olisi paketissa lukenut.

Kokonaisuudessaan kokemus oli ihan mielenkiintoinen ja myös helppo avaus hyönteisten syömiseen. Näillä tuotteilla on helppo kokeilla esimerkiksi sirkkojen syömistä. Ihan päivittäiseen käyttöön en vielä näitä kuitenkaan ota, sillä uutuustuotteina nämä ovat vielä melko kalliita verrattuna vastaaviin tuotteisiin ilman hyönteisiä. Suosittelen kuitenkin testaamaan ruokailun tulevaisuutta :-)


Kotisirkka

Kommentit

Blogin luetuimmat jutut