Pääsiäisgrillailuja


Pitaleipä täytteenään nyhtökaritsaa
Pääsiäisenä on yleensä aikaa kaivaa grilli esille ja aloittaa toden teolla grillauskausi. Ihan koko talvea en ilman grillausta ole ollut, sillä joulukinkun valmistin pallogrillissä. Nyt ruoanlaitto täytyi kuitenkin aloittaa lumitöillä, sillä grillin päällekin oli kertynyt lunta reippaasti. Pääsiäisen teemaan halusin tehdä lammasta, joten päätin tehdä pitaleipiä ja nyhtökaritsaa.

Lihaksi ostin karitsan entrecôteeta, jonka pintaan hieroin suolaa, timjamia ja juustokuminaa. Grillinä käytin Weberin Master Touch GBS -pallogrilliä ja lämmönlähteenä Weberin brikettejä. Halusin karitsaan myös savun makua, joten laitoin brikettien sekaan muutaman palikan kirsikkapuuta. Ideaalilämpötilat grillissä olisivat aluksi noin 175 astetta ja sitten kypsymisen ajan noin 100 astetta. Itselläni grillin lämpötilat pääsivät loppuvaiheessa hieman laskemaan, joten jouduin lisäämään brikettejä ja samalla lämpötilat hieman nousivat. Grillauksen ajan sivelin lihaa muutaman kerran seoksella, jossa oli sitruunamehua, valkosipulioliiviöljyä ja valkoviinietikkaa. Viimeisen parin tunnin ajaksi käärin lihan folioon estääkseni lihan kuivumisen. Otin lihat pois grillistä, kun sisälämpötila oli 92 astetta. Yhteensä grillaukseen kului aikaa noin 8 tuntia. Kun liha oli vetäytynyt hieman, niin revin sen suikaileiksi kahden haarukan avulla ja lisäsin lihaan hieman suolaa.

Olin tehnyt tzatzikin jo hieman aiemmin ja lopuksi paistoin pitaleivät. Täytin tuoreet pitaleivät salaatilla, karitsalla, tzatzikilla ja punasipulilla. Oli muuten hyvää ja pääsiäisruokaa parhaimmillaan.

Lunta on tänä talvena riittänyt, joten grillitkin olivat päässeet hautautumaan sen alle

Grilli lämpiämässä savustamista varten

Ylimpänä on possun niskaa ja kaksi alinta palaa ovat karitsan entrecôteeta


Kommentit

Blogin luetuimmat jutut