Hävikkiruokaa verkkokaupasta

Fiksuruoka.fi:n lähetys oli hyvin pakattu

Suomen markkinoille on tullut pari toimijaa, jotka myyvät verkkokaupassa elintarvikkeita hävikkiruoka -maininnalla. Toinen on kotimainen fiksuruoka.fi ja toinen on ruotsalainen matsmart.fi. Kumpikin mainostavat myyvänsä elintarvikkeita 20-90% normaalihintoja halvemmalla ja myytävät tuotteet ovat joko parasta ennen -päiväyksen ylittäneitä tai valmistajien sekä maahantuojien poistoerätuotteita.

Vaikka liiketoimintaahan nämä yritykset tekevät, niin sinänsä tuotteissa ei ole mitään vikaa ja kyllä nämä ruokahävikkiä pienentävät. Sinänsä en tiedä, että onko tuotteiden tilaaminen ja kuljettaminen sitten ekologisempaa, mutta kokonaisuudessaan ihan kannatettava juttu. Parasta mielestäni näissä yrityksissä on, että tuotevalikoimista löytyy mielenkiintoisia tuotteita, joihin ei välttämättä lähikaupoissa törmää tai joita ei muuten tulisi kokeiltua.

Minä testasin nyt fiksuruoka.fi:n ja tein sieltä tilauksen torstaina. Paketti oli tullut lähimmälle R-Kioskille maanantaina, joten tilauksen toimitus oli melko nopea. Normaalisti toimituskulut ovat 4,90 €, mutta kun tilasin yrityksen uutiskirjeen, niin sain ensimmäisen tilauksen toimituskulut ilmaiseksi, kun tilauksen arvo ylitti 40 euroa. Näin ollen tämä laatikollinen tavaroita maksoi 40,28 €. Lähetys oli tosi hyvin pakattu ja tuotteet olivat ykkösluokkaisen näköisiä. Isossa osassa tuotteita parasta ennen -päiväys oli juuri mennyt tai se on menossa ihan lähipäivinä. Tässä onkin hyvä muistuttaa, että parasta ennen -päiväys ei tarkoita, että tuote olisi pilaantunut tai käyttökelvoton vaan se tarkoittaa sitä, että valmistaja takaa tuotteen ykköslaatuisuuden tuohon päivään asti. Esimerkiksi säilykkeet ja kuivatuotteet eivät vanhene yhdessä päivässä, vaan ne ovat täysin käyttökelpoisia.

matsmart.fi vaikuttaa päällisin puolin melko samanlaiselta kuin fiksuruoka.fi, mutta tuotevalikoimassa on toki eroja. Täytyy testata vielä tämäkin verkkokauppa lähiaikoina, joten teen siitä vielä oman blogipostauksen.

Verkkokaupasta löytyi hyvin erilaisia proteiinipatukoita ja energiageelejä

Valikoimasta löytyy vähän erilaisia merkkejä kuin lähikaupasta ja lisäksi myös luomutuotteita

Valikoimassa oli paljon erilaisia juomia ja mehuja, jotka ovat kaupoissa melko kalliitakin


Kommentit

Blogin luetuimmat jutut