Lime Crème brûlée

Lime Crème brûlée

Crème brûlée eli suomalaisittain paahtovanukas on yksi klassisimmista jälkiruoista, joka on kaiken lisäksi helppo valmistaa. Tämän vanukkaan maustoin limellä, joka tuo muuten kermaiseen makuun mukavasti raikkautta. Perinteisesti Crème brûléen sokeroitu pinta paahdetaan puhalluslampulla, mutta paahtaminen onnistuu myös tavallisessa uunissa grillivastukisien alla. Mielestäni parhaimmalta tämä maistuu, kun sisus on kylmä, mutta paahdettu sokeri pinnalla on vielä lämmin.


Lime Crème brûlée
4 annosta

3 dl kuohukermaa
1 dl täysmaitoa
3 kananmunan keltuaista
1/2 dl sokeria
1 vaniljatanko tai 5 ml vaniljauutetta
1 lime
ruokosokeria

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa. Kaada kattilaan kerma, ja maito. Lisää halkaistu vaniljatanko, josta on raaputettu siemenet pois sekä puolikkaan limen raastettu kuori. Purista lisäksi limen mehu tuosta puolikkaasta kattilaan. Säästä toinen puolikas koristeluun. Lämmitä seosta lähes kiehumispisteeseen. Ota vaniljatanko pois kattilasta ja kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen keltuaisten joukkoon. 

Laita vuoat syvälle uunipellille ja täytä pelti lämpimällä vedellä niin, että vesi yltää suurinpiirtein vuokien puoliväliin. Kaada seos vuokiin siivilän läpi. Paista 190 asteisessa uunissa alatasolla noin 25-30 minuuttia. Anna vuokien jäähtyä muutama tunti jääkaappikylmiksi.

Juuri ennen tarjoilua, ripottele pinnalle ruokosokeria ja paahda sokeripinta uunin grillivastuksien alla. Jätä uunin luukku auki ja ole tarkkana ettei sokeri pääse palamaan. Jos sinulta löytyy kaasulla toimiva puhalluslamppu, niin sillä paahtaminen onnistuu helpoiten.

Koristele lopuksi pinta limen viipaleilla ja granaattiomenan siemenillä sekä mintun lehdillä.Kommentit

Blogin luetuimmat jutut