Suomi100 -leivos

Suomi100 -leivos

Pitihän minunkin tehdä Suomi100 -teemainen leivos itsenäisyyspäivän kunniaksi. Tämä leivos sopii erittäin hyvin joululeivokseksi, kun sen kuorruttaa esimerkiksi pelkästään valkoisella kermavaahdolla. Tämän makean leivoksen makumaailma syntyy joulun mauista ja siksi se sopii hienosti myös joulun odotukseen yhdessä glögin kanssa.

















Suomi 100 -leivos
30 kpl

1 pkt (500 g) torttutaikinalevyjä

Pinnalle:
1 dl mantelirouhetta
1/2 dl ruokosokeria
100 g omena-kanelimarmeladia

Täyte:
2 dl piparkakkua murennettuna
100 g suklaata
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl ruokosokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Kuorrute:
2 dl kermaa
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
sinistä elintarvikeväriä


Leikkaa kohmeiset torttutaikinalevyt ensin poikittain ja sen jälkeen kolmeen osaan. Sekoita keskenään mantelirouhe, sokeri ja marmeladi. Levitä seos taikinapalojen päälle ja paista 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia.


Hienonna piparkakut esimerkiksi tehosekoittimessa. Lämmitä kattilassa 0,5 dl kermaa ja sulata siinä suklaa. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja lisää siihen sokerit ja tuorejuusto. Vatkaa jäähtynyt suklaa vaahdoksi ja yhdistä lopuksi tuorejuusto-kermaseokseen. Lisää vielä piparimurut sekaan. Halkaise hieman jäähtyneet taikinapalat ja täytä leivokset vaahtoseoksella. Voit joko pursottaa täytteen tai levittää sen lusikalla.

Vatkaa kuorrutteen kerma ja lisää siihen sokerit. Jaa kermavaahto kahteen osaan ja värjää toinen osa sinisellä elintarvikevärillä. Koristele leivokset kermavaahdolla Suomen lipun muotoon. Käytä esimerkiksi tähtityllaa. Jos haluat leivokset joulun teemaan, niin käytä pelkästään valkoista kermavaahtoa koristeluun.

Suomi100 -leivos kruunaa itsenäisyyspäivän kahvipöydän

Koristeluun sopii hyvin tähtitylla

Kommentit

Blogin luetuimmat jutut