Ragú - Italialainen jauhelihakastike
Ragú |
vähintään 3,5 tuntia (mitä pidempään, sitä parempaa). Ragún maku paranee sitä mukaa, kun haudutusaikaa pidentää ja italiassa perinteisesti mamma hauduttaakin kastiketta jopa kahdeksan tuntia.
Parhaimmillaan ragú on omatekoisen pastan (esimerkiksi tagliatellen) kanssa, mutta minä käytin Kuopion kauppahallista löytyvän Ykkösherkun italialaista spelttipastaa. Tuo Ykkösherkku (www.ykkosherkku.fi) on yksi minun lempiruokakaupoistani Kuopiossa ja ostinkin sieltä alkuruoaksi Prosciutto-kinkkua ja pastan lisukkeeksi rapeita grissinejä.
Ragú
3-4 annosta
400 g naudan jauhelihaa
nokare voita ja oliiviöljyä
1 porkkana
1 punasipuli
3-4 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 rkl ketsuppia
1 dl punaviiniä
1 lihaliemikuutio
mustapippuria
mausteita maun mukaan (esim. chili, paprikajauhe)
Ruskista jauheliha kuumassa paistokasarissa voin ja oliiviöljyn seoksessa. Lisää pannulle karkeasti raastettu porkkana ja pilkotut sipulit. Lisää tomaattimurska, vesi, ketsuppi, punaviini sekä murennettu liemikuutio. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä vähintään 3 tuntia. Sekoittele välillä ja loppuvaiheessa lisää makusi mukaan mausteita.
Tarjoile pastan kanssa ja tarjoile hyvän parmesaanin kera.
Ragú on sitä parempaa, mitä pidempään maltat sitä hauduttaa |
Alkuruokana oli prosciuttoa ja parmesan-juustoa sekä balsamicoa |
Grissini -leipätikku on hyvä lisuke pastalle |
Ketsuppia... :(
VastaaPoista