Glögipannacotta


Glögipannacotta

Joululta yli jääneet glögit voi käyttää aina maistuvaan klassikkojälkiruokaan eli pannacottaan. Tämä glögipannacotta on katseenvangitsija, kun pannacotta tehdään vinosti lasiin. Pannacotta itsessään on nopea valmistaa, mutta hyytymisajat ovat tässä sen verran pitkiä, joten tämä kannattaa tehdä viimeistään jo edellisenä iltana. Mikäli haluat tehdä lapsille sopivan version, niin jätä mustikkalikööri pois ja korvaa määrä glögillä.Glögipannacotta
4 annosta

4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä

4 dl glögiä
0,5 dl mustikkalikööriä
4 rkl sokeria
5 liivatelehteä

Laita kerma ja sokerit kattilaan ja keitä seosta 15 minuuttia miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin viisi minuuttia ja lisää ne kermaseokseen. Asettele annosmaljat (esimerkiksi juomalasit) vinosti kulhoon tai vuokaan, jossa ne kestävät tukevasti paikoillaan. Kaada seos laseihin siten, että se jää vinottain lasin pohjalle. Laita lasin jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.

Mittaa kattilaan glögi, likööri ja sokeri ja lämmitä seosta, niin että sokeri sulaa glögin sekaan. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin viisi minuuttia ja lisää ne glögiseokseen. Jäähdytä seosta hieman ja kaada se sitten laseihin, niin että glögi yltää valkoisen pannacotan reunan tasolle. Näin annoksesta tulee symmetrisen näköinen. Nosta lasit takaisin jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi. Koristele annokset vielä karpaloilla tai granaatinomenan siemenillä.

Lasit voi tukea toisiinsa vinoittain esimerkiksi kulhoon

Glögipannacotta on pöydän katseenvangitsija symmetrisen ulkonäkönsä takia

Jäiset karpalot kruunaavat pannacottanKommentit

Blogin luetuimmat jutut