Täytetyt Halloween-munat

Täytetyt ja marmoroidut munat


Täytetyt kananmunat Halloween-tyyliin sopivat illanistujaisiin tai vaikkapa iltapalaksi. Munien valmistuminen kestää muutaman tunnin, joten kannattaa aloittaa näiden valmistaminen ajoissa.

Munien marmoroitu pinta voidaan tehdä useilla eri väreillä tai värjäysaineilla. Voit käyttää elintarvikevärien lisäksi esimerkiksi mustikkaa, puolukkaa tai etikkapunajuurien lientä

Täytetyt Halloween-munat
8 annosta

4 kananmunaa
punaista elintarvikeväriä

1/2 dl majoneesia
1 tl srirachaa
1 tl suolaa
2 tl sitruunamehua
punaista elintarvikeväriä

pellavansiemeniä

Laita kananmunat kylmään veteen kattilaan. Keitä munat ja laske aika siitä, kun vesi alkaa kiehumaan. Keitä munia 7 minuuttia. Ota munat pois kattilasta ja rullaa niitä pöytää vasten siten, että kuori säröilee ja halkeilee. Älä kuitenkaan poista kokonaan kuorta. Ole varovainen, sillä munat ovat kuumia, joten käytä esimerkiksi patakinnasta apuna.

Lisää keitinveteen elintarvikeväriä tai muuta värjäävää ainetta (esimerkiksi etikkapunajuurien lientä, puolukoita, mustikoita) sekä kananmunat. Keitä vielä pari minuuttia ja nosta kattila pois liedeltä. Jätä munat värjättyyn veteen noin 4-5 tunniksi.

Kuori kananmunat, jolloin muniin pitäisi jäädä marmorointikuvio. Halkaise munat kahtia ja koverra keltuainen pois. Hienonna keltuainen ja lisää sekaan majoneesi, sitruunamehu, sriracha ja suola. Värjää halutessasi seosta vielä elintarvikevärillä. Pursota seos munan keltuaisten tilalle ja ripottele päälle vielä pellavansiemeniä.
Täytetyt Halloween-munat


Kommentit

Blogin luetuimmat jutut