Super-kaalilaatikko

Super-kaalilaatikko on perinteisen kaalilaatikon salainen alter-ego, joka pelastaa nälkäiset ja kuihtuneet rasvasolut. Tästä ruoasta ei puutu makua eikä rasvaa. Ja tämäkin ruoka on siitä hyvää, että seuraavana päivänä makujen tasaannuttua, se on entistäkin maukkaampaa.
Super-kaalilaatikko






















Super-kaalilaatikko
4-5 annosta

1 kg kaalia
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 sipuli

400 g sika-nautajauhelihaa
140 g pekonia

2 tl meiramia
mustapippuria
5 rkl siirappia
50 g sinihomejuustoa
1 dl puuroriisiä

Silppua kaali ja lisää se kiehuvaan veteen, johon on liotettu liemikuutio. Lisää kattilaan myös silputtu sipuli. Keitä noin 30 minuuttia välillä sekoitellen.

Ruskista jauheliha ja pekonit pannulla. Voitele iso uunivuoka ja kaada sen pohjalle puuroriisit. Sekoita ruskistettu jauheliha-pekoniseos kaalin sekaan kattilaan. Mausta seos meiramilla, mustapippurilla ja siirapilla. Kaada seos riisien päälle vuokaan ja lisää vielä sekaan homejuusto pieninä muruina. Kaada vuoan pinnalle vielä vähän siirappia ja paista 200 asteisessa uunissa 50 minuuttia.

Tarjoile kaalilaatikko puolukkahillon kanssa. Pikahilloa saat laittamalla mikronkestävään kulhoon jäisiä puolukoita ja pari ruokalusikallista hillosokeria. Lämmitä puolukoita mikroaaltouunissa noin 1 minuutti ja survo sen jälkeen puolukat ruokalusikalla hilloksi.

Super-kaalilaatikkoa ja puolukkahilloa



Kommentit

Blogin luetuimmat jutut