Pasta Carbonara
Pasta Carbonara |
Pasta Carbonara
2-3 annosta
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 chili
1rkl oliiviöljyä
140 g pekonia
250 g spagettia
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl kermaa
mustapippuria
herneenversoja
Kuullota pieneksi pilkotut sipulit ja chili oliiviöljyssä isolla pannulla tai kasarissa. Lisää pieneksi silputtu pekoni ja ruskista kypsäksi. Keitä pasta ohjeen mukaan suolan kanssa vedessä, mutta jätä aavistuksen vajaaksi, sillä pasta lisätään pannulle pekonisipuli-seoksen joukkoon ja se kypsyy vielä hetken.
Kaada valutettu pasta pannulle pekonisipuli-seoksen joukkoon ja riko sekaan kananmuna. Hämmennä koko ajan, jotta muna sekoittuu pastan joukkoon. Lisää lopuksi kerma.
Nosta ruoka lautaselle ja jauha päälle reilusti mustapippuria myllystä. Voit koristella annoksen vielä parilla viipaleella tuoretta chiliä sekä herneenversoilla.
Herneenversojen makeus sopii hyvin tulisen chilin kanssa |
Pasta Carbonaraan sopii runsas mustapippuri suoraan myllystä jauhettuna |
Kommentit
Lähetä kommentti