Makumatkalla - Reykjavik

Reykjavik Chips
Viime kesän Reykjavikin matkalla löysimme mielenkiintoisen pikaruokaravintolan nimeltään Reykjavik Chips. Kyseessä on pienellä sivukujalla oleva pieni ravintola, jonne tuntuu koko ajan olevan jonoa.

Ravintolan ruokalistalta löytyy ainoastaan ranskalaisia perunoita kolmessa eri annoskoossa. Kun olet valinnut annoskoon niin onkin se vaikein osuus eli kastikkeen valinta. Valittavana on kymmenen eri dippikastiketta: Chili mayo, Coctail sauce, Mayo, Sweet mustard sauce, Ketchup, Garlic sauce, Harakiri chili mayo, Pickle sauce, Satay vegan sauce ja Chives sauce. Ranskalaiset perunat paistetaan tilauksien mukaan eli annoksia mennään odottamaan pöytiin. Perunat tarjoillaan pahvikipoista ja kastike tulee erillisessä kupissa, jossa perunoita dipataan pitkällä puutikulla. Perunat olivat rapeita, sopivan suolaisia ja rasvaisia ja mikä tärkeintä, niin kastikkeet olivat tosi maukkaita.

Nämä olivat varmasti parhaat ranskalaiset perunat, mitä olen koskaan maistunut, joten jos olet matkalla Reykjavikiin, niin käyhän testaamassa tämä pikaruokaravintola. Monesti parasta ruokaa on pelkistetty ja yksinkertainen, mutta suurella intohimolla tehty ruoka.

Reykjavik Chipsin menu koostuu ranskalaisista, kastikkeesta ja juomasta

Ranskalaiset tarjoillaan pahvikupeista ja ne syödään pitkällä puutikulla


Ravintolan kotisivut löytyvät osoitteesta http://www.rvkchips.is ja itse ravintola Reykjavikin keskustasta osoitteesta Vitastigur 10.

Kommentit

Blogin luetuimmat jutut