Beaujolais Nouveau - uutta viiniä

Joka vuosi marraskuun kolmantena torstaina saa uuden sadon viiniä kaupoista. Beaujolais Nouveau on ranskalaisen Beaujolais-alueen kuluvan vuoden sadosta valmistettua viiniä. Viini on valmistettu Gamay-rypäleestäja ne ovat tyypillisestä kevyitä ja hedelmäisiä.

Alkosta löytyy tänä vuonna kahta ranskalaista Beaujolais Nouveau viiniä: Georges Duboeuf Beaujolais Nouveau ja Albert Bichot Beaujolais-Villages Nouveau. Nämä viinit tarjoillaan lähes jääkaappikylminä eli noin 8-10 asteisina ja näitä ei ole tarkoitettu säilytettäviksi vaan heti juotaviksi.

Beaujolais Nouveaut ovat melko kevyitä ja keskitanniisia ja toimivat parhaiten seurustelujuomana tai vaikkapa salaatin kanssa. Mikäli et ole erityisesti punaviinin ystävä, niin kannattaa silti kokeilla Beaujolais Nouveauta, sillä tämä viini on niin sanotusti helppoa juoda.

Ensimmäisenä maisteluun otin Beaujolais-Villagesin. Viinin tuoksussa oli runsaasti hedelmää esimerkiksi banaania. Viinin jälkimaku oli hyvin lyhyt, mutta toimi hyvin ruokajuomana omatekoisen pizzan kanssa. Vaikka maultaan nämä viinit eivät tarjoa mitään huikeita elämyksiä, niin silti tämä uusien viinien ilmiö on osa mahtavaa viinikulttuuria ja pelkästään jo sen takia mukava vuotuinen perinne.
Kommentit

Blogin luetuimmat jutut