Ruokahävikkiä vastaan

Grillsonin savulohta tartar-kastikkeella
Jo lapsesta asti minulle on opetettu, että ruokaa ei saa heittää roskiin ja yksi mieluisimmista kokkailutyyleistä minulle onkin tehdä ruokaa kaapista löytyvistä tähteistä. Olen jo pitkään ajatellut testata ravintoloiden ylijäämäruokia tarjoavia sovelluksia ja tänään vihdoinkin sain kokeiltua sitä ensimmäisen kerran. Kuopiossa toimivat ResQ Club (https://resq-club.com/fi/) ja Lunchie Market (http://lunchie.market/suomi/) ja näistä valikoiduin kokeilemaan ResQ Clubia. Ideanahan näissä on, että ravintolat pakkaavat ja jäähdyttävät lounaalta ylijääneet ruoat pakkauksiin ja ilmoittavat niistä palveluntarjoajalle. Tämän jälkeen asiakas näkee sovelluksesta, että mitä ruokaa missäkin ravintolassa on tarjolla iltapäivällä lounasajan jälkeen ja asiakas voi ostaa ruoan suoraan sovelluksesta.

Olin jo aiemmin ladannut sovelluksen ja rekisteröitynyt palveluun, joten sovelluksesta näin helposti, että lähelläni olevalla ravintolalla oli annoksia jäljellä. Valitsin ruoaksi Grillsonilta savulohta tartar-kastikkeella ja cous cousia. Hintaa yhdellä annoksella oli 6 euroa. Valitsin sovelluksesta ostettavien annosten lukumäärän ja vahvistin oston. Maksu tapahtui suoraan luottokortilla sovelluksen kautta. Tämän jälkeen menin hakemaan annokset Grillsonista, josta sain ne saman tien mukaani.

Annos oli reilun kokoinen ja hyvän makuinen. Ja parasta koko hommassa ruokahävikin vähentämisen  lisäksi oli ostamisen helppous. Aion kyllä jatkossakin käyttää näitä palveluja ja seuraavan kerran voisin kokeilla myös tuota Lunchie Marketia.

Kommentit

Blogin luetuimmat jutut