Makeusöverit - Banoffee
Blogi on hyvä aloittaa röyhkeällä makeusöverillä eli Banoffeella. Tämä alunperin englantilainen kakku on nimensäkin mukaisesti banaania ja toffeeta keksipohjan päällä. Toffee tehdään itse keittämällä se kondensoidusta maidosta ja keksipohjaksi käy melkein mitkä keksit tahansa, joita kaapista vaan sattuu löytymään. Voit tehdä pohjan jo vaikka edellisenä päivänä ja koristella kakun ennen tarjoilua. Ja jos tätä kakkua jää syömättä, niin seuraavana päivänä tämä maistuu vieläkin paremmalta.Banoffee
n. 10 annosta

Pohja:
n. 250 g keksejä (Bastogne, Digestive tai kaurakeksi)
70 g voita sulatettuna

Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria
sitruunamehua

Pinnalle:
1 banaani
keksin palasia
suolapähkinöitä


Keitä aluksi kondensoitu maito. Poista säilykepurkista etiketit ja laita purkki kattilaan. Laita vettä niin paljon, että purkki peittyy ja keitä noin 2,5 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä keittämisen aikana. Lopuksi anna purkin jäähtyä ennen avaamista.

Hienonna keksit muruksi ja sekoita mukaan sulatettu voi. (Säästä 1-2 keksiä koristeeksi kakun pinnalle). Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele sitten muruseos vuokaan. Kaada päälle jäähtynyt kondensoitu maito ja levittele sitten banaaniviipaleet tasaisesti kakun päälle. Pirskottele banaanien päälle sitruunamehua, jottei banaani ala tummumaan niin helposti.

Vatkaa kerma ja lisää siihen sokeri. Levittele kermavaahto kakun päälle ja ota sen jälkeen kakku varovasti pois irtopohjavuoasta. Koristele kakku lopuksi banaaniviipaleilla (pirskottele myös näiden päälle sitruunamehua), keksin palasilla ja suolapähkinöillä.

Kommentit

Blogin luetuimmat jutut