Key lime pie - palanen Floridan aurinkoa
Lime on yksi minun lempihedelmistäni, joten alunperin floridalaisesta Key lime pie:sta onkin muodostunut yksi bravuurikakuistani. Limen raikkaus tekee tästä kakusta loistavan jälkiruoan tukevankin aterian päätökseksi. Tämän kakun pystyy hyvin tekemään edellisenä päivänä odottamaan jääkaappiin ja koristelemaan ennen tarjoilua.
Pese limet huolellisesti ja raasta vihreää kuorta noin 1 ruokalusikallinen. Purista limeistä mehua noin 1 dl. Vatkaa kondensoitu maito ja keltuaiset sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon limemehu, kuoriraaste ja vaniljasokeri. Kaada täyte pohjalle ja paista 15 minuuttia 175 asteisessa uunissa.
Kakut täytettyinä odottelemassa koristelua |
Key lime pie
n. 10 annosta
Pohja:
200 g digestive-keksejä
100 g voita
2 rkl sokeria
Täyte:
3 limeä
1 prk (400 g) kondensoitua maitoa
6 kananmunan keltuaista
1 rkl vaniljasokeria
Pinnalle:
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 lime
valkosuklaata
Hienonna keksit esimerkiksi tehosekoittimessa ja sekoita siihen sulatettu voi ja sokeri. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksimuruseos vuoan pohjalle. Paista pohjaa 10 minuuttia 150 asteisessa uunissa.
Key lime pie valmiina |
Jäähdytä kakku ja poista irtopohjavuoka. Koristele kakku kermavaahdolla, limeviipaleilla ja raastetulla valkosuklaalla.
Kommentit
Lähetä kommentti